Mike Lazaridis, fondatorul BlackBerry, părăseşte compania

BlackBerry LogoCu ocazia anunţului câştigurilor din al patrulea trimestru al anului fiscal 2013, Mike Lazaridis, fondatorul BlackBerry, a declarat că renunţă la poziţia de vicepreşedinte al consiliului de administraţie din cadrul companiei canadiane.

Cu ocazia anunţului câştigurilor din al patrulea trimestru al anului fiscal 2013, Mike Lazaridis, fondatorul BlackBerry, a declarat că renunţă la poziţia de vicepreşedinte al consiliului de administraţie din cadrul companiei canadiane.

Mike Lazaridis şi-a anunţat demisia într-o declaraţie oficială postată pe site-ul BlackBerry. Acesta consideră că şi-a încheiat obligaţia de vicepreşedinte după lansarea dispozitivelor cu sistemul de operare BlackBerry 10 şi că lasă compania în mâini bune. Mike Lazaridis a fondat în 1994 Research In Motion, care a devenit BlackBerry la începutul anului, şi a fost co-CEO-ul companiei până în 2012.

BlackBerry a vândut aproximativ şase milioane de smartphone-uri în ultimele trei luni, dar având în vedere faptul că trimestrul s-a încheiat pe 2 martie, aceast număr nu include vânzările dispozitivului BlackBerry Z10 în Statele Unite ale Americii şi Canada. Tot în Q4 2013, BlackBerry a înregistrat un profit de 94 milioane de dolari şi venituri de 2.7 miliarde de dolari.