Google uneste Drive, Gmail si pozele din Google+ si ofera 15 GB spatiu de stocare gratuit pentru fiecare utilizator

Scris de | 14 mai, 2013
Google uneste Drive, Gmail si pozele din Google+ si ofera 15 GB spatiu de stocare gratuit pentru fiecare utilizator

Google a anuntat astazi unirea spatiului de stocare a trei servicii: Gmail, Drive si pozele din Google+. Pana in acest moment, Drive beneficia de 5 GB spatiu de stocare pentru fisiere si fotografii in Google+, iar Gmail avea 10 GB separati pentru mailuri. Pentru ca nevoile personale din ziua de azi sunt din ce in ce mai diferite, Google va uni spatiul de stocare disponibil pentru cele trei servicii in unul singur si ofera 15 GB tuturor utilizatorilor.

drive-gmail-gplus-15gb

Ce inseamna asta mai exact? Nu trebuie sa-ti faci griji daca esti un utilizator care pastreaza toate conversatiile si atasamentele pe Gmail, dar totodata folosesti serviciul Drive si Google+ mai putin. Scenariul functioneaza la fel si pentru cei care mizeaza mai mult pe fotografii si mai putin pe stocarea mailurilor in Gmail. Nu conteaza unde aduni cele mai multe fisiere, ci trebuie doar sa te limitezi la cei 15 GB gratuiti pentru toate cele trei servicii.

Este disponibila si o pagina unde poti vedea modul in care folosesti spatiul si care iti arata planul pe care il folosesti (Free in mod obisnuit), spatiu de stocare folosit, cati GB folosesti in Drive si cati in pozele Google+.

Desigur, daca vrei mai multi spatiu de stocare Google iti permite sa treci la un alt plan, cu plata pe luna. Pentru 5 dolari pe luna primesti 100 de GB, iar pentru 10 dolari/luna poti primi pana la 200 de GB spatiu de stocare.

Toate aceste schimbari vor fi effectuate de Google in saptamanile care vor urma.

Etichete: , , , , ,