Thuraya SatSleeve pentru convorbiri de pe iPhone prin satelit

Scris de | 4 noiembrie, 2013
Thuraya SatSleeve pentru convorbiri de pe iPhone prin satelit

Convorbirile prin satelit câştigă teren de la an la an, iar soluţiile tehnice oferite de providerii de servicii globale prin satelit sunt tot mai diversificate. Dacă iniţial aceştia au lansat mai multe modele de telefoane ce ofereau o conexiune stabilă la comunicaţiile prin satelit, iată că recent au introdus pe piaţă o serie de accesorii şi adaptori pentru telefoanele mobile care funcţionează aidoma unui docking.

thuraya-iphoneRedacţia connect a avut ocazia să efectueze azi un test practic cu dispozitivul Thuraya SatSleeve, creat pentru iPhone 4 şi 4S, care permite utilizatorilor să-şi transforme terminalele în telefoane cu conexiune prin satelit. Acelaşi dock poate fi întrebuinţat cu ajutorul unui  adaptor suplimentar recent lansat pe piaţă şi de către utilizatorii de iPhone 5.

Cum funcţionează

Cele două carcase oferă funcţionalitate în reţeaua Thuraya, iar utilizatorii trebuie să cumpere suplimentar o cartelă SIM pentru a putea efectua apeluri de voce, video, Internet, email etc., din orice locaţie de pe glob (reţeaua de sateliţi Thuraya acoperă 140 de ţări din Asia, Africa, Asutralia, Europa şi Orientul Mijlociu). După ce acest pas a fost efectuat utilizatorul trebuie să descarce de pe iTunes o aplicaţie numită SatSleeve. După instalare trebuie activată conexiunea Bluetooth pentru ca datele dintre cele două cartele să se sincronizeze, iar mai apoi are loc conectarea la reţeaua de sateliţi Thuraya. Iniţierea unui apel este intuitivă şi este uşor de efectuat.

Thuraya SatSleeve este echipat şi cu un buton în caz de situaţii de urgenţă, cu ajutorul căruia poţi iniţia o convorbire fără ca iPhone-ul să fie pus în dock.

 Caracteristici

Unitatea centrală are dimensiunile de 138 x 69 x 18 mm şi greutatea de 172 grame (cu bateria inclusă, adaptorul cântăreşte 27 de grame). Modelul este dotat cu un jack de 3,5 mm pentru headset, are o mufă micro USB, Bluetooth, dock pentru iPhone şi jack DC pentru încărcare.

thuraya-satsleeve-iphone5Thuraya SatSleeve vine echipat cu o baterie Li-Ion de 2400 mAh, ce permite un timp de funcţionare în stand-by de până la 48 de ore şi un timp de convorbire de maxim 4 ore. Dispozitivul funcţionează fără probleme la temperaturi cuprinse între -10 şi +50 de grade Celsius.

Thuraya SatSleeve are un preţ de aproximativ 500 Euro, care însă poate varia în funcţie de planul tarifar ales pentru convorbiri. Mai multe informaţii despre dispozitiv şi cum poate fi achiziţionat găsiţi accesând: www.thuraya.com/SatSleeve.

Etichete: , , , , ,