Innovation Labs 2015 este gata de start

Scris de | 19 februarie, 2015
Innovation Labs 2015 este gata de start

Innovation Labs 2015 invită tinerii să participe la prima etapă a programului, și anume hackathoanele din București și Cluj, care vor avea loc simultan pe 7 martie. Înscrierile încep din data de 21 februarie.

Innovation Labs.2014_I

Tinerii se pot înscrie la Innovation Labs 2015, completând formularul disponibil online. Programul se adresează atât echipelor deja formate, cât şi studenţilor şi tinerilor profesionişti care au o idee sau se gândesc să pornească la drum pe cont propriu şi sunt în căutare de idei şi echipă.

Innovation Labs 2015, asemenea edițiilor precedente, va debuta cu cele două hackathoane din București și Cluj, unde participanții vor avea ocazia să își prezinte ideile, timp de un minut, în fața publicului și a juriului, urmând ca echipele să se formeze în jurul celor mai susținute proiecte. În cele 24 de ore de hackathon, echipele vor lucra la crearea unui prototip cu ajutorul mentorilor: antreprenori de top, profesioniști și lideri în industrie. În final, cele mai bune echipe din București și din Cluj vor intra în programul de pre-accelerare care va dura trei luni.

Între 10 martie și 19 mai, echipele selectate în etapa anterioară vor avea parte de sesiuni de mentorat cu specialiști din diverse domenii, care le vor oferi oportunitatea să primească răspunsuri la întrebări și să își transforme ideile de startup în realitate. În aceeași perioadă, echipele își vor întâlni mentorii săptămânal, pentru validarea ideilor, feedback constructiv și pentru a învăța mai multe despre inovație în IT, validarea ideilor de prototipuri cu clienţii şi piaţa, strategii de comunicare pentru startup-uri, modele de business şi monetizare, vânzări sau modalităţi de finanţare pentru ideile lor de afaceri. În mai, la Demo Day, Innovation Labs 2015 își va prezenta proiectele finalizate. Atunci, produsele dezvoltate în timpul programului vor fi validate în fața investitorilor și specialiștilor în tehnologie prezenți la eveniment. Proiectele cu cele mai bune rezultate vor fi premiate și vor beneficia în continuare de susținerea echipei Innovation Labs pentru a-și lansa produsele pe piață și pentru a-și dezvolta ideile de business.

Răzvan Rughiniș, co-fondator Innovation Labs: „Innovation Labs este locul în care tinerii vin cu idei și ies cu prototipuri. Programul a devenit tot mai mult centrat pe produse: și la Hackathon, și în perioada de pre-accelerare, echipele lucrează cot-la-cot, împreună cu mentorii, pentru a crea soluții IT&C surprinzătoare și practice. Acum, la a treia ediție, programul a crescut mult. Ni s-au alăturat parteneri din industrie și media care vor să-i găsească și să-i susțină pe tinerii creativi și curajoși. Devine tot mai ușor să creezi tehnologii, provocarea este chiar să o faci! Mă aștept ca și în acest an la Demo Day să vedem echipe tinere puternice și prototipuri inspirate.”

Etichete: , ,