Samsung dezvoltă tehnologia LTE pentru siguranța publică

Scris de | 23 februarie, 2015
Samsung dezvoltă tehnologia LTE pentru siguranța publică

Samsung a lansat o soluție de securitate publică bazată pe tehnologia LTE (PS-LTE – Public Safety solution based on LTE technology).

Samsung PS-LTE

Tehnologia dezvoltată de Samsung include serviciul Push-To-Talk (PTT) și aplicația PTT pentru dispozitive, serviciul evolved Multimedia Broadcast Multicast Service (eMBMS), IMS, EPC și eNB. În premieră pentru o soluție de acest gen, fiecare dintre aceste componente se bazează pe standardul 3GPP Release 12. Soluția inteligentă PS-LTE pune accentul pe stabilitate și redundanțe integrate, pentru a asigura performanță și rezistență maxime pentru utilizatorii care întâmpină situații tensionate sau se află sub presiunea timpului.

 „Ne-am consolidat poziția de inovatori pe piața comercială LTE, iar acum dorim să ne extindem oferta LTE în domeniul securității publice,” a declarat Youngky Kim, președinte și Head of Networks Business, Samsung Electronics. „Accelerarea progreselor în domeniul tehnologiei telecomunicațiilor în vederea îmbunătățirii calității vieții utilizatorilor a fost mereu un obiectiv important pentru Samsung. Soluția noastră de securitate publică va permite o vastă îmbunătățire a coordonării primilor respondenți, ușurând astfel gestionarea situațiilor de urgență.”

Ca o componentă extinsă a tehnologiei PS-LTE, Samsung dezvoltă şi Railway LTE, o soluție operațională și de securitate pentru transportul subteran și feroviar. Bazată pe aceeași platformă precum soluția PS-LTE, Railway LTE le va permite operatorilor, companiilor de infrastructură și guvernelor să îmbunătățească raportul cost-eficiență și să mențină funcționarea traficului în condiții de siguranță.

Samsung lucrează în prezent la implementarea soluției PS-LTE, care va fi disponibilă în semestrul al treilea din acest an. Guvernul coreean intenționează să lanseze rețeaua inițială PS-LTE în regiunea Gangwon, în al patrulea semestru din anul 2015 și să o extindă ulterior în marile orașe, până în anul 2016, pentru a sprijini operațiunile a peste 320 de departamente guvernamentale și agenții.

Etichete: , , , , , , , ,