Fundația Vodafone trimite soluțiile “Instant Network” în Nepal

Instant Network Mini, un dispozitiv portabil de tip “rețea în rucsac” semnat Vodafone, a fost amplasat în Kathmandu, Nepal, pentru a contribui la refacerea comunicațiilor în câteva dintre zonele afectate de cutremur.

Scris de | 4 mai, 2015
Fundația Vodafone trimite soluțiile “Instant Network” în Nepal

Instant Network Mini dezvoltat de Fundația Vodafone, un dispozitiv portabil tip “rețea în rucsac”, este amplasat în Kathmandu, Nepal, pentru a contribui la refacerea comunicațiilor în câteva dintre zonele afectate de cutremur.

Instant Network mini Vodafone

Instant Network Mini, un dispozitiv mobil care generează rețea, cu o greutate de 11 kg, ce poate fi configurat în doar 10 minute, a ajuns în Nepal la bordul unui zbor comercial. Echipa Instant Network va oferi sprijin operatorilor locali pentru refacerea comunicațiilor mobile, ajutând atât forțele de salvare, cât și familiile care au nevoie să contacteze persoanele apropiate.
Fundația Vodafone dispune de o echipă de voluntari, angajați ai Vodafone, gata să lanseze și echipamentele adiționale Instant Network, o versiune mai mare a dispozitivului, de 100 kg – o rețea mobilă ce încape în patru valize – ce poate fi transportata cu orice zbor comercial, precum și noua versiune 3G a Instant Network.

Instant Network Mini încape într-un rucsac ce poate fi transportat ca bagaj de mâna pentru zborurile comerciale și poate fi instalat și de către personal fără abilități tehnice. În plus, poate conecta până la cinci telefoane mobile pe o razp de 100 metri și permite trimiterea de SMS-uri către mii de oameni pentru a furniza informații esențiale în caz de dezastru.

Instant Network Vodafone

Instant Network, echipamentul de capacitate superioară, este suficient de ușor pentru a putea fi transportat cu mașina sau prin intermediul zborurilor comerciale și permite un răspuns rapid în caz de dezastru. Echipamentul furnizează acoperire pe o rază de un kilometru. Instant Network a fost instalat și în Filipine în 2013, când au fost efectuate peste 443.000 de apeluri și au fost transmise 1,4 milioane SMS-uri în 29 de zile.

Instant Network  Vodafone
Fundația Vodafone răspunde astfel pentru a doua oara în două luni cu sprijin constând în telecomunicații de urgență în urma unor calamități naturale. În martie, o echipă de voluntari a intervenit în Vanuatu, cu sprijin umanitar pentru cei afectați de ciclonul Pam.

Etichete: , , ,