Kingston Digital a introdus două stick-uri USB securizate, dedicate corporațiilor și instituțiilor

Stick-urile sunt recomandate pentru prevenirea pierderii datelor și pentru alinierea la noile reglementări de securitate.

Scris de | 19 aprilie, 2016
Kingston Digital a introdus două stick-uri USB securizate, dedicate corporațiilor și instituțiilor

Kingston Digital anunță lansarea a două noi USB-uri securizate care pot fi operate cu ajutorul SafeConsole de la DataLocker. DataTraveler 4000G2 cu Management (DT4000G2DM) și DataTraveler Vault Privacy 3.0 cu Management (DTVP30DM) sunt recomandate organizațiilor care doresc să se alinieze standardelor Federal Information Processing Standards (FIPS) și oferă un nivel ridicat de protecție a datelor. Ambele USB-uri pot fi folosite via SafeConsole Encryption Management Platform de la DataLocker Inc, partenerul Kingston pentru managementul unităților USB securizate.

Noile stick-uri de memorie folosesc algoritmul de cifrare pentru criptare a datelor AES 256 biți și certificare FIPS (DT4000G2DM este validat FIPS 140-2 Level 3; DTVP30DM este certificat FIPS 197) pentru a oferi un nivel maxim de securizare a datelor corporate sau personale. În plus, SafeConsole este singura platformă protejată de manangement al parolelor pentru unitățile USB securizate, activă atât de la distanță cât și local. Platforma permite resetarea în siguranță a parolelor uitate, activarea arhivelor de operațiuni pentru fișiere, geolocalizarea și geofencing-ul, inventar automat și o opțiune de “remote kill” în cazul în care USB-ul este pierdut.

Organizațiile trebuie să creeze programe de bune practici mai dezvoltate decât cele de firewall existente, pentru a proteja datele, având în vedere că scurgerile de informații sunt tot mai răspândite, iar unele regiuni adoptă politici de reglementare în privința acestora.

Uniunea Europeană (UE) va decreta în curând General Data Protection Regulation, care le impune companiilor să își îmbunătățească infracstructura digitală, în caz contrar acestea urmând să suporte amenzi considerabile. În acest context, este recomandabil ca în politica organizațională să fie inclus managementul la nivelul dispozitivelor care să permită controlul asupra LAN-ului și a conexiunilor de Internet, pentru un control mai eficient al traficului de date al companiei.

“Erorile umane, atacurile malițioase și defecțiunile tehnice pot pune în pericol datele corporației și ale angajaților. Companiile, agențiile și organizatile trebuie să implementeze o politică de Securitate preventivă, pentru a evita amenzi și pierderi financiare”, a declarat Gabriel Gîdea, director de dezvoltare Kingston Technology România și Bulgaria.

DT4000G2DM și DTVP30DM sunt disponibile in variantele de capacitate de 4GB, 8GB, 16GB, 32GB si 64GB. Ele dispun de o garanție de cinci ani, suport tehnic gratuit și fiabilitatea specifică produselor Kingston. Mai multe informații sunt disponibile la www.kingston.com.

 

Etichete: