Japonia și SUA au semnat un acord pentru dezvoltarea de computere cuantice

China intenționează să investească 1,09 miliarde de dolari pentru a înființa un centru de cercetare în dezvoltarea de computere cuantice în provincia Anhui.

Scris de | 23 decembrie, 2019
Japonia și SUA au semnat un acord pentru dezvoltarea de computere cuantice

Japonia și Statele Unite au semnat recent un acord cu scopul de a bate China în cursa pentru dezvoltarea calculatoarelor cuantice (super computere), anunță asahi.com. Acordul a fost semnat în Tokyo, iar cei doi aliați au convenit să facă schimb de date și să coopereze și pentru realizarea unei unități dedicată cercetării tehnologiei cuantice, care să includă și dezvoltarea de aplicații criptografice specifice.

China a cheltuit sume imense pentru cercetare și dezvoltare în domeniul calculatoarelor cuantice, iar între 2012 și 2017 a cumpărat peste 600 de brevete de inovație din acest domeniu, potrivit Comisiei Europene.Google și-a proclamat recent supremația în acest domeniu, computerul cuantic dezvoltat de companie a reușit ca în 3 minute și 20 de secunde să efectueze un calcul matematic pe care un super computer este capabil să-l finalizeze doar în circa 10.000 de ani.

Etichete: