Apple trebuie să plătească scump pentru scandalul cu iPhone-urile “încetinite”. Suma pe care compania americană o datorează clienților

Scris de | 19 noiembrie, 2020
Apple trebuie să plătească scump pentru scandalul cu iPhone-urile “încetinite”. Suma pe care compania americană o datorează clienților

Nu sunt prea dese ocaziile în care Apple oferă scuze publice pentru unele dintre deciziile mai controversate pe care le ia, acesta fiind cazul în 2017, atunci când compania din Cupertino, California a fost prinsă cu mâța-n sac în scandalul încetinirii iPhone-urilor mai vechi. Deși acest lucru era o speculație de multă vreme se pare că, într-un final, a fost și dovedit.

La vremea respectivă, Apple a încheiat un acord de soluționare care se poate ridica până la 500 de milioane de dolari și a oferit tuturor clienților săi afectați un schimb de baterie în service-urile autorizate care să îi coste pe aceștia doar 29 de dolari. Așa cum era normal, lucrurile nu s-au oprit la suma inițială, iar 34 de state americane au continuat procedurile legale.

Compania californiană este din nou amenințată cu o sumă importantă, care să se adauge acordului inițial. Se pare că Apple va trebui să plătească alte 113 milioane de dolari către statele păgubite.

Motivul invocat de procurorii generali este faptul că Apple a știut că prin ascunderea informației că încetinirea telefoanelor se producea pentru protecția bateriei, utilizatorii vor considera că soluția optimă este să își cumpere un iPhone mai nou. iPhone care costă mult mai mult decât un schimb al acumulatorului.

Chiar dacă decizia nu este definitivă, Apple trebuie să plătească un minimum de 310 milioane de dolari, cheltuială care se va ridica până la 500 de milioane pentru despăgubirea tuturor clienților care au depus plângere, notează The Verge. Rămâne de văzut care va fi nota de plată finală pentru gigantul american.

Etichete: , , ,