Coreea de Sud a testat cu succes cel mai rapid tren din lume. Ce viteză prinde

Scris de | 25 noiembrie, 2020
Coreea de Sud a testat cu succes cel mai rapid tren din lume. Ce viteză prinde
FOTO via Korean Railroad Research Institute

Trenurile sunt și au fost mereu o alternativă viabilă și preferabilă mașinilor, atunci când vrem să parcurgem rapid distanțe medii sau lungi între orașe.

Deși în România problemele feroviare sunt destul de mari și de discutate, la case mai mari se progresează cu pași repezi către un viitor ce sună mai mult SF decât realitate din acest punct de vedere.

În Coreea de Sud tocmai a fost testat un tren care este capabil să atingă viteze de 1000 de km/h. Acesta a fost dezvoltat de către Institutul Național de Cercetare Feroviară și va circula prin intermediul unui sistem de tip Hyperloop, un tub vidat care are rolul de a elimina frecarea trenului cu aerul, fiind astfel capabil de viteze mult mai mari.

Dezvoltarea sistemului hyper-tube (așa cum este cunoscut în Coreea de Sud) a început în anul 2017, iar progresele făcute sunt promițătoare. Institutul sud-coreean speră ca până la data punerii în folosință a trenului acesta să fie capabil să parcurgă distanța dintre Seul și Busan în doar 30 de minute, aceasta fiind una care durează în mod normal 3 ore și jumătate, notează interestingengineering.com.

Deși nu se cunoaște încă data la care astfel de sisteme vor fi puse în funcțiune, progresele realizate până în prezent indică rezultate foarte bune. Hyperloop-ul a fost gândit ca o modalitate alternativă de transport de către Elon Musk și are rolul de a conecta mai rapid și mai facil marile orașe.

Etichete: , , ,