Nebunia Dogecoin continuă. Elon Musk a anunțat produsele oficiale Tesla pe care le poți cumpăra cu celebra criptomonedă

Scris de | 14 ianuarie, 2022
Nebunia Dogecoin continuă. Elon Musk a anunțat produsele oficiale Tesla pe care le poți cumpăra cu celebra criptomonedă
Foto via alephnews.ro

Criptomoneda Dogecoin a pornit ca o glumă inspirată din celebrul meme „Doge”, acel cățel de rasă Shiba Inu care zâmbea într-un mod amuzant, însă s-a transformat odată cu glumele și susținerea lui Elon Musk într-un adevărat fenomen pe această piață extrem de volatilă.

De fapt, Musk a dus totul atât de departe încât a influențat în timp real valoarea acesteia doar postând anumite tweet-uri, iar acum a introdus merchendise oficial Tesla care poate fi achiziționat cu Dogecoin.

Printre produsele cele mai căutate se află un soi de ATV pentru copii cu un design ce amintește de Cybertruck (12.020 Doge sau 2320 de dolari), o catarama de curea cu tematică Giga Texas (835 Doge sau 161 de dolari) și chiar și un fluier în valoare de 58 de dolari sau 300 de doge.

Ca urmare a anunțului lui Musk, Dogecoin a crescut cu 16 procente și a ajuns la o cotație de 20 de cenți per unitate. Elon Musk a făcut anunțul mult așteptat în decembrie, și acum se pare că această metodă de plată a devenit realitate. În trecut, antreprenorul spunea că Dogecoin este criptomoneda lui preferată, și a promovat-o cât a putut de mult prin intermediul Twitter.

În plus, se pare că opțiunea de a cumpăra produse oficiale Tesla este activată și pentru Marea Britanie, acolo unde fanii pot alege să cheltuiască 150 de Doge pe o cană cu inscripția „S3XY”.

Susținerea lui Musk pentru Dogecoin a început ca o glumă, însă a devenit rapid o treabă serioasă. „Multe persoane cu care vorbesc și lucrează pe liniile de asamblare ale Tesla sau SpaceX sunt deținători de Dogecoin. E criptomoneda oamenilor de rând”, a declarat sud-africanul.

Etichete: , , , ,

Sursa: Tesla now lets you buy some merch in Dogecoin