Războiul criotomonedelor continuă: McDonald’s vs. Tesla = Dogecoin vs. „Grimecoin”

Scris de | 28 ianuarie, 2022
Războiul criotomonedelor continuă: McDonald’s vs. Tesla = Dogecoin vs. „Grimecoin”

A fost o săptămână atât de grea pentru deținătorii de criptomonede încât mulți au glumit că ar trebui să-și găsească un loc de muncă la McDonald’s. Chiar și Elon Musk ar putea avea nevoie să-și reducă mesele: „Voi mânca un Happy Meal la TV dacă McDonald’s acceptă Bitcoin”, a scris marți pe Twitter CEO-ul Tesla.

Există o oarecare părtinire în acea glumă. Producătorul de automobile a eliminat treptat Bitcoin ca opțiune de plată din cauza problemelor de mediu și, din august 2021, a optat pentru Dogecoin ca una dintre monedele de achiziție pentru mașinile și mărfurile sale.

McDonald’s i-a întors poanta lui Musk, glumind că ar accepta populara monedă meme dacă Tesla este de acord să foloseascăla rândul său un „Grimacecoin”, practic o criptomonedă fictivă.

În urma schimbului dintre Musk și McDonald’s, comercianții cripto și-au creat propriile versiuni ale acestui așa-numit „GrimaceCoin”. CoinDesk raportează că acum există cel puțin 10 astfel de monede și una dintre ele are chiar un site web cu aspect decent.

Printre noile opțiuni se numără GRIM, care se mândrește în prezent cu peste 1.000 de deținători și cu o capitalizare de piață diluată de 2,4 milioane USD.

McDonald’s a comentat că nu are nicio afiliere cu niciuna dintre monedele amintite.

Lanțul de fast-food în sine a început să accepte criptomoneda ca opțiune de plată. În El Salvador, prima țară care a recunoscut cripto-ul ca mijloc legal de plată, clienții pot plăti pentru Big Mac-uri și multe altele în Bitcoin. Propunem ca măcar drive-in-urile de la noi să admită criptomonede într-un program experimental, pe lângă tichetele de masă.

Etichete: