Țara care a obligat Apple să includă încărcătoare de priză în cutiile noilor iPhone-uri

Scris de | 7 decembrie, 2020
Țara care a obligat Apple să includă încărcătoare de priză în cutiile noilor iPhone-uri

Una dintre cele mai controversate decizii pe care Apple le-a luat în istoria recentă este atent analizată în presa din întreaga lume. Faptul că gigantul din Cupertino a ales să nu mai includă „brick-uri” de priză pentru cablurile de încărcare ale noilor iPhone-uri este o direcție explicată parțial prin prisma „prieteniei față de mediu” a companiei, însă este binecunoscut faptul că există și un motiv economic.

Brazilia este prima țară din lume care s-a sesizat prin intermediul Oficiului Protecției Consumatorilor și a interzis Apple să mai vândă terminale iPhone fără încărcătorul necesar pentru cuplarea la priză.

Deși agenția națională a cerut companiei californiene dovezi care să sprijine decizia pe care a luat-o cu ocazia lansării celor mai noi telefoane, cei de la Apple nu au fot capabili să le producă la timp.

Decizia Oficiului a fost una nefavorabilă gigantului american, însă una care are sens. Dacă nu va schimba politica de vânzare a iPhone 12, Apple va avea de suportat amenzi importante care o vor viza în mod direct, notează 9to5mac.

Este de așteptat ca și mai mule țări să procedeze la fel în cazul Apple, acum că există și un precedent și un fundament legal în acest sens. Dacă nu va găsi o soluție prin care să demonstreze că decizia de exclude încărcătoarele de priză este una luată din motive ecologiste, compania americană ar putea avea de suferit destul de mult.

Etichete: , , ,