Huawei pune umărul la școala online. Compania chineză a lansat un program prin care vrea să conecteze la Internet școlile din mediul rural

Scris de | 10 decembrie, 2020
Huawei pune umărul la școala online. Compania chineză a lansat un program prin care vrea să conecteze la Internet școlile din mediul rural

Huawei a lansat un program prin care își propune să conecteze la Internet școlile din zonele rurale, pentru sprijinirea educației copiilor din România, facilitarea predării online în perioada pandemiei și dezvoltarea abilităților digitale atât ale profesorilor cât și ale elevilor.

Recent, Huawei și partenerii săi au finalizat procesul de conectare la Internet a Școlii Gimnaziale Poboru, județul Olt, situată la aproximativ 40 de kilometri de orașul Slatina. Este prima școală din proiectul Huawei de conectare a unităților de învățământ care nu au acces la Internet, desfășurat sub conceptul “Școala se mută în mediul digital, dar educația rămâne educație”.

Astfel, Huawei a donat echipamentele necesare conectării, în timp ce partenerii au asigurat partea de infrastructură. În plus, Huawei a donat tablete și laptopuri de ultimă generație pentru cadrele didactice ale școlii, astfel încât să susțină dezvoltarea abilităților digitale și continuarea predării online în perioada pandemiei.

Școala Gimnazială Poboru are 142 de copii în ciclul preșcolar, primar și gimnazial, care provin din satele comunei – Poboru, Albești, Cornățelu, Creți, Seaca și Surpeni.

Potrivit celor mai recente statistici, în România există peste 6.200 de școli, iar jumătate dintre acestea sunt situate în zone rurale, o parte dintre ele fără conexiune la Internet. Această situație reduce șansele copiilor la o educație care să țină cont de cele mai recente dezvoltări ale tehnologiei și face foarte dificilă continuarea cursurilor online în perioada pandemiei.

Etichete: , , ,