Magazinul de aplicații HUAWEI AppGallery este de acum disponibil pe toate telefoanele Android. Cum îl poți descărca

Scris de | 15 decembrie, 2020
Magazinul de aplicații HUAWEI AppGallery este de acum disponibil pe toate telefoanele Android. Cum îl poți descărca

Încă de la scandalul declanșat de Donald Trump, între companiile chineze și cele americane, Huawei s-a confruntat cu o problemă destul de mare. Producătorul chinez nu a mai avut voie să folosească suita Google pe telefoanele sale și a fost nevoit să găsească rapid o altă soluție pentru a putea asigura compatibilitate între produsele sale și aplicațiile de zi cu zi, de care are toată lumea nevoie.Aceasta soluție se numește AppGallery și în ultimul an a înregistrat creșteri spectaculoase atât în conținutul oferit cât și ca număr de utilizatori, iar acumHUAWEI AppGallery a ajuns să cuprindă peste 1000 aplicații locale și peste zeci de mii de aplicații internaționale.

Iată că Huawei reușește să supraviețuiască și fără Google, contrar așteptărilor. Și nu numai că supraviețuiește, dar se extinde și în alte ecosisteme, magazinul fiind de acum disponibil pentru toți utilizatorii care au device-uri care rulează Android, indiferent de producător.

Practic, și cei care folosesc smartphone-uri de la alți producători pot accesa magazinul de aplicații lansat de Huawei. Noi am testat această posibilitate tocmai pentru a ne da seama cât de facilă este instalarea și cât de bine decurge tot acest proces. Încă de la prima vedere, ne-am dat seama că experiența este similară cu instalarea magazinului de aplicații Google pe telefoanele Huawei, doar că aici facem totul viceversa.

Tot ce trebuie să faci pentru a instala AppGallery pe telefonul tău Android este să accesezi acest link și să descarci fișierul APK care se va instala apoi pe terminal. Procesul este foarte simplu și este foarte greu ca utilizatorii să greșească cu ceva în timpul acestuia. Odată prezent pe device-ul tău Android, magazinul AppGallery va începe să se actualizeze la cea mai nouă versiune pentru a îți permite să descarci aplicațiile și jocurile disponibile.

Și că tot vorbim aici de conținutul prezent în AppGallery, producătorul chinez s-a asigurat că nu rămâne în urmă față de rivalul Google și a inclus aproape toate aplicațiile de care ai putea avea nevoie. Atât cele de banking, precum Banca Transilvania, ING HomeBank, Card Sodexo sau BCR sunt prezente cât și cele care te ajută să plătești diverse servicii, precum Pago sau cele de știri locale își fac simțită prezența.

Adăugăm aici și aplicații de mâncare, precum Foodpanda sau Jerry’s Pizza și rețeta devine una foarte tentantă. În plus, toate aplicațiile pe care le instalezi cu ajutorul AppGallery vor fi actualizate în mod automat de către magazinul Huawei. Per total, experiența de utilizare a AppGallery pe un telefon non-Huawei a fost una bună, normală, cumva naturală. Nu a existat vreun moment în care ceva să nu meargă bine.

Iar în afară de aplicațiile de zi cu zi, de care are nevoie oricine, oferta de jocuri din magazin este și ea una foarte variată. Avem aici parte de cele mai populare jocuri ale momentului, cum ar fi Asphalt 9, Forge of Empires sau Fortnite dar și o exclusivitate ceva mai specială, care nu poate fi găsită în Google Play sau AppStore. Este vorba de jocul Dystopia: Contest of Heroes, a cărui acțiune are loc într-un New York distopic al anului 2065 și a cărui imagine este celebrul luptător UFC Connor McGregor.

Per total, AppGallery pe un terminal Android non-Huawei ne-a oferit o experiență mai mult decât decentă, curată, naturală.