Probleme la Tesla: Producătorul cheamă în service peste 150.000 de autoturisme

Scris de | 15 ianuarie, 2021
Probleme la Tesla: Producătorul cheamă în service peste 150.000 de autoturisme
foto via @bbc.com

Cea mai recentă rechemare în service pentru Tesla implică aproximativ 158.000 de autovehicule care ar putea suferi defecțiuni la nivelul computerului de bord. Agenția SUA pentru Siguranța Autostrăzilor, NHTSA, a solicitat companiei Tesla chemarea mașinilor in service, motivul fiind epuizarea memoriei computerului de bord, ceea ce poate crește riscul accidentelor.   

Sunt vizate autovehiculele Model S fabricate între 2012 și 2018 și Model X produse din 2016 până în 2018, potrivit unei scrisori adresate producătorului Tesla. Se pare că memoria computerelor de bord, in special a sistemului de informare, are un ciclu de viață limitat, ceea ce influențează funcționarea sistemului după ce capacitatea este atinsă (aproximativ cinci până la șase ani mai târziu).

NHTSA a deschis o anchetă oficială asupra problemei în iunie 2020 și a declarat de curând că ancheta este încă în desfășurare, în ciuda faptului că toate vehiculele au fost rechemate in service.

Nu se știe ce pas va face compania Tesla, neexistând încă un răspuns la solicitarea Agenției. Din cauza defectelor, șoferul n-ar mai putea accesa camera de revers, butoanele pentru climă și sistemul Tesla Autopilot pentru asistență la condus. Tesla a luat măsuri in acest sens, însă nimic care să rezolve problemele complet.

Etichete: , , , ,

Sursa: Tesla asked to recall 158,000 cars for failing displays