Apple a fost dată în judecată din cauza Telegram: Cine vrea ștergerea aplicației din App Store

Scris de | 19 ianuarie, 2021
Apple a fost dată în judecată din cauza Telegram: Cine vrea ștergerea aplicației din App Store
foto via @mashable.com

Telegram este o aplicație de chat, care a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani, ajungând foarte rapid la peste 500 milioane de utilizatori activi în întreaga lume.

Descărcările Telegram au crescut în ultimele săptămâni, având peste 25 de milioane de utilizatori noi. Acest lucru se întâmplă din cauza ultimelor modificări pe care le-a făcut WhatsApp la nivelul politicii de confidențialitate și noilor condiții de utilizare, dar nu se știe pentru cât timp va mai fi Telegram o opțiune.

Ambasadorul, Marc Ginsburg, a intentat un proces, împreună cu organizația americană Coalition for a Safer Web și au dat în judecată compania Apple, cerând ca aplicația Telegram să fie ștearsă din App Store pe motiv că nu au fost luate suficiente măsuri restrictive împotriva utilizatorilor care au distribuit mesaje extremiste și apeluri la violență în legătură cu revoltele din Congresul SUA pe 6 ianuarie. Organizația cere pe lângă ștergerea aplicației, despăgubiri in valoare de $75,000.

Deși în urmă cu câteva zile aplicația Parler a fost suspendată pe aceleași motive, încurajând mesaje care incită la violență, Telegram este încă disponibilă pentru instalare, în App Store.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Apple sued to remove Telegram from App Store over anti-Semitic posts