China ia măsuri contra Suediei pentru excluderea Huawei și ZTE din dezvoltarea rețelei 5G

Scris de | 23 ianuarie, 2021
China ia măsuri contra Suediei pentru excluderea Huawei și ZTE din dezvoltarea rețelei 5G
foto via @globaltimes.cn

China plănuiește să ia toate măsurile necesare pentru a proteja ferm drepturile legitime ale firmelor chineze, având în vedere recenta mișcare a Suediei de a exclude Huawei și ZTE din dezvoltarea rețelei sale 5G.

Deși licitația a fost amânată de două ori: o dată pentru verificarea securității și a doua oară în urma unui proces intentat de Huawei, aceasta a început marți și s-a încheiat în aceeași zi, potrivit unui raport Reuters. Operatorii de telecomunicații suedezi au finalizat marți o licitație de spectru 5G, cu excluderea producătorilor de echipamente chinezi, inclusiv Huawei și ZTE.

Într-o mișcare surprinzătoare din octombrie, operatorul de telecomunicații suedez PTS a interzis utilizarea dispozitivelor Huawei și ZTE de către utilizatorii săi de telecomunicații.

Huawei, în ianuarie, a declarat recurs împotriva unei decizii a Curții de Apel Administrativă care a permis autorității de reglementare suedeze să reia licitațiile de spectru 5G fără a elimina interzicerea Huawei. Se pare că apelul a fost respins de o instanță suedeză săptămâna trecută, însă China continuă să se opună ferm acțiunii, care a prejudiciat drepturile și interesele legitime ale companiilor chineze.

Etichete: , , , ,

Sursa: China to take counter-measure against Sweden over excluding Huawei, ZTE from 5G rollout