Toyota va introduce la sfârșitul acestui an primele sale vehicule electrice pe piață

Scris de | 11 februarie, 2021
Toyota va introduce la sfârșitul acestui an primele sale vehicule electrice pe piață
foto via @theverge.com

Toyota va introduce în sfârșit primele sale vehicule electrice pe piața din Statele Unite la sfârșitul acestui an, a anunțat miercuri producătorul mondial de automobile, deși nu a oferit alte detalii despre tipul de vehicul sau prețuri.

Toyota a spus anterior că dezvoltă un SUV electric pe o nouă platformă flexibilă care poate alimenta mai multe vehicule electrice, urmând urmele Volkswagen, General Motors și altele. Cele două noi vehicule electrice vor fi anunțate alături de un hibrid Toyota nespecificat.

„Continuăm să fim lideri în electrificare, care a început cu introducerea noastră pionieră a Prius în urmă cu aproape 25 de ani”, a declarat Bob Carter, vicepreședintele executiv al vânzărilor Toyota din America de Nord, într-un comunicat. „Noile oferte de produse electrificate ale Toyota vor oferi clienților mai multe opțiuni de propulsie care se potrivește cel mai bine nevoilor lor.”

Toyota a ajutat la deschiderea și popularizarea vehiculelor hibride, care se sprijină pe motoarele electrice pentru a reduce emisiile și a crește consumul de combustibil. Dar, spre deosebire de majoritatea celorlalți mari producători de automobile, a rezistat investițiilor în vehicule complet electrice în afara Chinei.

Compania spune că a făcut cercetări interne care au constatat că emisiile totale de gaze cu efect de seră ale vehiculelor electrice și hibride sunt „aproximativ aceleași … atunci când se iau în considerare poluanții creați de producția de energie electrică pentru rețeaua medie de energie din SUA utilizată pentru încărcarea bateriilor”. Este o idee discutabilă luată la o valoare nominală, dar acest argument ignoră în mod crucial faptul că vehiculele electrice devin mai curate doar pe măsură ce energia regenerabilă constituie mai mult din rețea.

Etichete: , , ,

Sursa: Toyota will debut its first mass-market EVs in the US this year