Waze va arăta în aplicație stațiile de încărcare pentru vehicule electrice

Scris de | 20 decembrie, 2021
Waze va arăta în aplicație stațiile de încărcare pentru vehicule electrice
foto via @ubergizmo.com

Una dintre problemele pe care producătorii de mașini electrice trebuie încă să le depășească se referă la numărul relativ mic de stații de încărcare pentru vehiculele lor. Acest lucru se datorează faptului că, spre deosebire de benzinăriile care pot fi găsite cu ușurință de posesorii de mașini non-electrice, stațiile de încărcare sunt uneori inexistente pe distanțe considerabile. Asta înseamnă că proprietarii de vehicule electrice trebuie să fie mai atenți atunci când își planifică traseul pentru a evita să rămână fără baterie.

Cu toate acestea, vestea bună este că, dacă ești un utilizator al aplicației Waze, vei putea în curând să cauți și să găsești stații de încărcare pentru mașinile electrice pe hărțile aplicației. Înainte de aceasta, proprietarii puteau deja să găsească benzinării pe hărțile și rutele lor Waze, dar acum va exista o opțiune de a căuta și stații de încărcare pentru vehicule electrice, ceea ce ne imaginăm că este o actualizare binevenită pentru proprietarii de vehicule electrice.

„Acesta este un moment incredibil de interesant pentru Waze, deoarece Volkswagen aduce pentru prima dată stații de încărcare pentru vehicule electrice (EV) pe harta.” spune un responsabil Waze.

Acestea fiind spuse, Google Maps poate afișa deja locațiile de încărcare a vehiculelor electrice și, având în vedere că Waze este deținut de Google, nu este surprinzător că această caracteristică și-a găsit drumul în aplicație.

Etichete: , , ,

Sursa: Waze Will Start Showing EV Charging Locations On Its Maps