1,29 milioane de vehicule Mercedes vor fi chemate în service pentru remedierea unei probleme

Scris de | 15 februarie, 2021
1,29 milioane de vehicule Mercedes vor fi chemate în service pentru remedierea unei probleme

Mercedes-Benz SUA cheamă în service 1,29 milioane de vehicule din cauza unei defecțiuni la nivelul software-ului său eCall, care ar putea să nu ofere locația corectă a vehiculului către persoanele care vor interveni în caz de urgență, a raportat Car and Driver.

Problema vizează vehiculele vândute în perioada 2016 – 2021 și include clasa CLA, clasa GLA, clasa GLE, clasa GLS, clasa SLC, clasa A, clasa GT, clasa C, clasa E, clasa S, Clasa CLS, Clasa SL, Clasa B, Clasa GLB, Clasa GLC și Clasa G, conform Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi.

Producătorul auto a declarat că este conștient de eventualele daune materiale sau vătămări corporale care au rezultat din această defecțiune și intenționează să ofere o actualizare gratuită a software-ului pentru a fi instalată la reprezentanțe. Acest lucru va începe pe 6 aprilie.

Reuters a raportat că, în 2019, Mercedes-Benz a investigat un incident în care sistemul automat eCall a furnizat o poziție incorectă pentru vehiculul său. Compania a găsit alte situații în care o poziție incorectă a vehiculului a fost transmisă.

Etichete: , ,

Sursa: Mercedes recalling more than 1 million vehicles over emergency-call location error