Elon Musk susține că viteza Starlink s-ar putea dubla anul acesta

Scris de | 24 februarie, 2021
Elon Musk susține că viteza Starlink s-ar putea dubla anul acesta
foto via @bloomberg.com

Starlink, furnizorul de internet prin satelit al SpaceX, își va dubla viteza în acest an, potrivit unui tweet al lui Elon Musk, postat ca răspuns către cineva care tocmai a primit kitul beta Starlink (prin CNET). Compania promite în prezent viteze cuprinse între 50 și 150 Mbps, iar Musk solicită în mod specific un obiectiv de 300 Mbps în tweet-ul său.

Deși 300 Mbps nu este o viteză nemaiauzită, este mai rapidă decât au acces mulți oameni în prezent, în special în zonele cu densitate de populație redusă-medie la care Musk vorbește despre direcționare într-un al doilea tweet.

În răspuns, Elon îi mai spune persoanei că latența lor ar trebui să se îmbunătățească la aproximativ 20 ms. În capturile de ecran ale testului de viteză, latența lor era de 34 și respectiv 44 ms, în timp ce site-ul web Starlink spune că se așteaptă între 20 și 40 ms în timpul beta.

Creșterea vitezei și îmbunătățirea latenței ar trebui să fie o surpriză plăcută pentru oricine a dat o precomandă Starlink de 100 USD. Cu toate acestea, este bine cunoscut faptul că promisiunile lui Elon despre viitor ar trebui luate cu un bob de sare, mai ales dacă sunt legate de termene. Totuși, acest lucru arată că SpaceX încearcă să accelereze Starlink.

Etichete: , , , ,

Sursa: Elon Musk says Starlink internet speeds will double to 300Mbps this year