Lime investește 50 de milioane de dolari în biciclete electrice

Scris de | 1 martie, 2021
Lime investește 50 de milioane de dolari în biciclete electrice

Lime revine la origini și anunță că va investi 50 de milioane de dolari în divizia sa de biciclete electrice, dorind să dubleze numărul de orașe în care acestea pot fi găsite, dar și să introducă un nou model de bicicletă electrică.

Compania americană se numea inițial LimeBike, și se ocupa cu închirierea bicicletelor, până când Bird a introdus în piață conceptul trotinetelor electrice, în 2017. Lime a profitat de acest trend, renunțând la „bike”-ul din nume și, ulterior, și la bicicletele pe care le mai folosea. Decizia din urmă a durat însă doar un an, deoarece Lime a cumpărat în 2020 Jump, o subsidiară Uber la acea vreme, care se ocupa tot cu închirierea de biciclete.

Lime revine acum în forță pe piața de biciclete, mai exact în ceea ce privește bicicletele electrice, dorind să lanseze un serviciu de închiriere a acestora în aproximativ 12 orașe noi din America de Nord până la sfârșitul anului. Mai mult, compania țintește și o extindere în alte 50 de orașe noi din întreaga lume până la începutul lui 2022, mărindu-și astfel de 4 ori numărul actual al flotei de biciclete.

O mare parte din investiția de 50 de milioane de dolari va merge în crearea, producerea și asamblarea unei noi biciclete electrice, care va fi disponibilă din această vară. Noul model de e-bike Lime va avea un motor de 350 de watts și o baterie cu autonomie de până la 40km. Interesant este și faptul că bateria este interschimbabilă cu trotinetele electrice ale companiei.

Utilizatorii vor avea opțiunea de a alege între două viteze, lucru care ar trebui să ușureze urcarea dealurilor, iar o încuietoare electronică va opri eventualele furturi ale bicicletei.

În ceea ce privește schimbările de design, noua bicicletă electrică va avea mânere similare cu cele ale trotinetelor electrice și va exista un suport de telefon montat pe coșul din față. Viteza maximă pe care o va putea atinge este de 32 de kilometri pe oră, însă aceasta poate fi limitată, în funcție de regulile fiecărui stat în care bicicletele vor fi utilizate.

Investiția celor de la Lime este susținută de o creștere mare în vânzări pe tot globul în segmentul de biciclete (mai ales biciclete electrice). Statele Unite au introdus chiar o lege care face ca acestea să poată fi achiziționate mai ușor, iar Lime a raportat un număr de 2,5 milioane de drumuri făcute în 2020 cu bicicletele sale electrice.

Etichete: , , ,

Sursa: Lime says it will spend $50 million on a huge e-bike expansion