Volvo va începe să vândă exclusiv mașini electrice în mai puțin de 10 ani

Scris de | 2 martie, 2021
Volvo va începe să vândă exclusiv mașini electrice în mai puțin de 10 ani

Volvo a anunțat că vrea să renunțe complet la toate modelele de mașini cu motor cu combustie internă până în 2030, și să se axeze exclusiv pe vânzarea modelelor electrice. Mai mult, și hibridele vor dispărea din oferta Volvo în următorii nouă ani.

Producătorul suedez a precizat anterior că își dorește ca, până în 2025, vânzările de mașini electrice să acopere 50% din totalul companiei, și se pregătea ca în următorii 20 de ani să renunțe complet la producția de hibride și mașini cu motoare cu combustie internă. Strategia actuală vine însă ca o „accelerare” a celei deja existente.

Volvo spune că noua sa țintă vine ca urmare a unei cereri considerabile pentru primul său automobil electric, XC40 Recharge, lansat anul trecut, precum și datorită unei expansiuni mari așteptate în ceea ce privește infrastructura vehiculelor electrice. Compania va mai lansa câteva modele electrice în următorii ani, și toate vor fi disponibile online, ca urmare a unei schimbări în strategia de vânzări a Volvo, care va fi de acum mai concentrată pe segmentul online.

„Pentru a rămâne o companie de succes, avem nevoie de o creștere profitabilă. Așadar, în loc să investim într-o afacere în continuă scădere, am ales să investim în viitor – electric și online ” , spune Håkan Samuelsson, CEO-ul Volvo Cars. „Suntem concentrați pe a deveni lideri în segmentul electricelor ” a mai spus acesta.

Mai multe țări din Europa au anunțat planuri de a interzice vânzarea mașinilor care funcționează cu motoare cu combustie internă în următorul deceniu, iar câțiva producători importanți din industria auto au deja în plan să construiască numai mașini electrice în curând. „Nu există un viitor pentru mașinile cu un motor cu combustie internă ”, concluzionează Henrik Green, CTO Volvo Cars.

Etichete: , ,

Sursa: Volvo will only sell all-electric vehicles by 2030, is moving all EV sales to online-only model