„Hei Siri, play a song” nu va deschide Spotify în iOS 14.5. Apple Music rămâne playerul de muzică default

Scris de | 5 martie, 2021
„Hei Siri, play a song” nu va deschide Spotify în iOS 14.5. Apple Music rămâne playerul de muzică default
foto via @techradar.com

În ultimele săptămâni, au existat mai multe rapoarte referitoare la o caracteristică găsită în versiunile beta recente de iOS 14.5 care părea să le permită utilizatorilor să schimbe aplicația muzicală implicită pe iPhone-urile lor. Cu toate acestea, Apple tocmai a clarificat către TechCrunch că funcția nu este așa cum părea pentru prima dată.

În rapoartele inițiale, utilizatorii au susținut că li s-a solicitat să selecteze o aplicație muzicală preferată, cum ar fi Spotify sau Apple Music, când i-au cerut lui Siri să redea o melodie. Apoi au descoperit că Siri părea să onoreze această alegere la cereri viitoare.

Mai mult, au observat că folosind comanda obișnuită a „Hei Siri, play [numele melodiei] pe Spotify”, Siri va folosi din nou Spotify în viitor, atunci când vor vorbi de aceeași cerere. (În versiunea publică actuală a iOS, utilizatorii trebuie să spună „pe Spotify” de fiecare dată pentru a reda melodii în acea aplicație în loc de Apple Music.)

Dar Apple a susținut către TechCrunch că acest comportament nu stabilește de fapt playerul implicit și că nu va face acest lucru nici atunci când iOS 14.5 va fi lansat publicului în următoarele săptămâni. Mai degrabă, acest comportament este o întrebare pe care Siri o poate pune periodic pentru a alege în mod inteligent aplicații în numele tău pe baza naturii conținutului pe care îl soliciți.

Printre altele, acest lucru înseamnă că Siri poate oferi o altă aplicație atunci când soliciți un podcast decât atunci când soliciți o melodie pop. Dar, în orice caz, nu este o selecție implicită a aplicației, în sine, iar Siri ar putea decide să aleagă o aplicație pe baza oricărui număr de factori dincolo de aceasta.

Utilizatorii beta au experimentat Siri cerând a doua sau a treia oară, dar majoritatea au interpretat acest lucru ca pe un bug care a determinat software-ul să uite o setare implicită, mai degrabă decât un comportament intenționat.

Această schimbare de politică și funcționalitate în ceea ce privește aplicațiile de e-mail și browser a fost o surpriză din partea Apple, întrucât compania a insistat de mult ca propriile aplicații să fie implicite în sistemul său de operare mobil, spre frustrarea utilizatorilor care doreau un control mai mare. Nu este clar dacă Apple a făcut schimbarea pentru a oferi o experiență mai bună utilizatorului, pentru a submina acuzațiile și investigațiile antitrust actuale și viitoare, sau puțin din ambele. Dar dacă scopul a fost să lupte împotriva argumentelor antitrust, orice tratament preferențial continuu pentru Apple Music este înțepător.

În timp ce investigațiile antitrust asupra companiei au de-a face cu mai mult decât aplicații muzicale, una dintre cele mai amenințătoare anchete este cea din UE instigată de Spotify, care susține că Apple acordă în mod nedrept o preferință Apple Music în numeroase părți ale experienței utilizatorului iOS .

Etichete: , , , , ,

Sursa: Apple clarifies iOS default music app feature, and it’s not what people thought