Huawei P50 ar putea fi primul dispozitiv cu HarmonyOS

Scris de | 10 martie, 2021
Huawei P50 ar putea fi primul dispozitiv cu HarmonyOS
foto via @comunic.ro

Huawei P50 va fi primul dispozitiv care rulează HarmonyOS din cutie. Potrivit rapoartelor, dispozitivul a trecut deja prin testarea beta 2 a noului sistem de operare și a trecut la beta 3. Se pare că rezultatele testării au fost promițătoare.

P50 nu va fi primul dispozitiv care va rula noul sistem de operare Huawei, ci va fi primul care se va baza pe deplin pe acesta. Se pare că Huawei P50 va include noul senzor de cameră de un inch IMX800 de la Sony și un procesor Kirin 9000. Se așteaptă ca dispozitivul să fie dezvăluit în primăvară. Seriile P sunt cele mai importante dispozitive emblematice pentru Huawei, iar trecerea la HarmonyOS presupune despre companie că este încrezătoare în noul său software.

Sistemul de operare Harmony ar trebui să ofere libertate producătorului de tehnologie chinez după interdicția sa din SUA, nepermițând companiei să folosească Google și serviciile sale. Potrivit Huawei, HarmonyOS este un sistem de operare complet realizat, deschis dezvoltatorilor și gata să intre pe rafturi. Compania intenționează să acopere de la 300 la 400 de milioane de dispozitive în acest an cu noul său sistem de operare. Telefoanele emblematice Huawei vor începe să primească actualizarea la HarmonyOS în aprilie.

HarmonyOS 2.0 beta 2 este disponibil din decembrie 2020 pentru Huawei P40, Mate 30 și MatePad Pro. HarmonyOS a fost găsit și pe alte dispozitive de consum, cum ar fi televizoarele inteligente și ceasurile inteligente.

Etichete: , , ,

Sursa: Huawei P50 to be the first device with HarmonyOS out of the box