FCC: Cinci companii chineze reprezintă o amenințare la adresa securității naționale a SUA. Huawei e cap de listă, vezi care sunt celalalte companii

Scris de | 13 martie, 2021
FCC: Cinci companii chineze reprezintă o amenințare la adresa securității naționale a SUA. Huawei e cap de listă, vezi care sunt celalalte companii
foto via @phonearena.com

Comisia Federală pentru Comunicații (FCC) a desemnat vineri cinci companii chineze ca reprezentând o amenințare la adresa securității naționale în temeiul unei legi din 2019 care vizează protejarea rețelelor de comunicații din SUA. FCC a declarat că între companii se numără Huawei Technologies Co, ZTE Corp, Hytera Communications Corp, Hangzhou Hikvision Digital Technology Co și Dahua Technology Co.

Legea privind rețelele de comunicații securizate și de încredere din 2019 impune FCC să identifice companiile producătoare de echipamente și servicii de telecomunicații „care s-au dovedit a prezenta un risc inacceptabil pentru securitatea națională a SUA sau pentru securitatea și siguranța persoanelor din SUA”.

Președintele interimar al FCC, Jessica Rosenworcel, a declarat într-o declarație: „Această listă oferă îndrumări semnificative care vor asigura că, pe măsură ce rețelele de generație următoare sunt construite în toată țara, ele nu repetă greșelile din trecut și nu folosesc echipamente sau servicii care vor reprezenta o amenințare la securitatea națională a SUA sau la securitatea americanilor. ” Anul trecut, FCC a desemnat Huawei și ZTE drept o amenințare la adresa securității naționale pentru rețelele de comunicații – o declarație care interzice firmelor americane să folosească un fond guvernamental de 8,3 miliarde de dolari pentru a cumpăra echipamente de la companii.

În februarie, Huawei a contestat declarația printr-o petiție depusă la Curtea de Apel a Circuitului SUA. Huawei a refuzat să comenteze vineri despre noua denumire FCC. Celelalte patru companii nu au putut fi contactate imediat pentru comentarii.

În decembrie, FCC a finalizat regulile care impun operatorilor de transport cu echipamente ZTE sau Huawei să „rupă și să înlocuiască” respectivul echipament. A creat un program de rambursare pentru acest efort, iar parlamentarii americani au aprobat în decembrie 1,9 miliarde de dolari pentru finanțarea programului. Tot în decembrie, FCC a început procesul de revocare a autorizației China Telecom de a opera în Statele Unite, deoarece a luat măsuri suplimentare pentru a contracara rolul Chinei în domeniul telecomunicațiilor din SUA.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Five Chinese companies pose threat to U.S. national security: FCC