Un nou record doborât de SpaceX. De câte ori a reutilizat compania aceeași racheta Falcon 9

Scris de | 15 martie, 2021
Un nou record doborât de SpaceX. De câte ori a reutilizat compania aceeași racheta Falcon 9
FOTO via The Verge

SpaceX este compania care a reușit să readucă oamenilor entuziasmul pentru explorarea spațiului, iar Elon Musk a surprins mereu prin declarații care au sfidat de multe ori realitatea sau capacitatea de a ajunge la un progres tehnologic însemnat într-un timp atât de scurt. Însă un singur lucru a fost mereu constant. Fiabilitatea rachetelor Falcon 9.

SpaceX Falcon 9 a fost prima rachetă din istorie care a avut capacitatea de a se întoarce pe Pământ și de a ateriza, deși nu a fost primul vehicul spațial care a fost reutilizat.

Acest titlu îi revine, totuși, navetei spațiale americane „Space Shuttle”, o relicvă a altor vremuri. Falcon 9 rămâne trântorul companiei lui Musk, racheta care aduce bani și finanțare companiei care vrea să trimită oameni pe Marte în viitorul apropiat.

Una dintre rachetele Falcon 9 folosite de-a lungul ultimilor ani tocmai a doborât un nou record de reutilizare și a ajuns la un număr de nouă aterizări de succes.

Mai mult, se pare că propulsorul care a fost utilizat pentru a duce pe orbita Pământului 60 de sateliți Starlink este același folosit la misiunea Crew Dragon Demo-1, primul zbor cu echipaj uman al unei companii particulare.

Deși rachetele Falcon 9 sunt dezvoltate pentru a putea opera zece curse pe orbită până să aibă nevoie de lucrări de mentenanță, acestea sunt ținute atent sub observație de către inginerii SpaceX după fiecare aterizare, pentru a putea fi măsurat cu exactitate gradul de uzură.

CISOLAR 2023 & IBES 2023

Etichete: , , ,

Sursa: SpaceX Successfully Launches the Same Falcon 9 Rocket for a Record Ninth Flight