Cât de mult costă să locuiești pe lună?

Scris de | 19 martie, 2021
Cât de mult costă să locuiești pe lună?
foto via @europosters.ro

În ultimul an și jumătate, probabil au existat multe momente în care ai dorit să scăpi de toate. Cu o pandemie globală, tulburări politice și o grămadă de lucruri destul de cumplite care se întâmplă pe planetă, este total de înțeles, dar cât de mult ai plăti pentru a scăpa cu adevărat? Adică să nu mai fi nevoie să trăiești pe această planetă. Ei bine, dacă ai visat vreodată să scapi de Pământ în favoarea Lunii, am niște vești bune și vești proaste.

Vestea bună este că, împreună cu China, Rusia și chiar NASA vorbind despre posibilitățile „bazelor” permanente sau semipermanente pe suprafața lunară, suntem mai aproape ca niciodată de turismul lunar sau chiar de reședințele lunare. Vestea proastă? Cineva de fapt și-a făcut timp să studieze numerele, iar să trăiești pe Lună te va costa o avere.

Într-un articol îndelungat de Money.co.uk, experții financiari analizează practic fiecare aspect al proprietății Moon, de la amenajarea unei case lunare până la costurile cu energia, hrana și alte necesități. Au folosit date dintr-o varietate de surse și au intervievat experți pentru a obține imaginea cea mai exactă a costurilor de proprietate asupra satelitului natural al Pământului.

Deci, cât de mult costă să locuiești pe lună?

După ce ai oferit un avans de 10%, o ipotecă lunară te va costa în jur de 326.000 de dolari … pe lună, timp de 25 de ani. Dacă l-ai extinde la 30 de luni, ar fi mai puțin, dar totuși o sumă astronomică.

Prețul a fost calculat ca prima ipotecă lunară, iar costul total al împrumutului ar fi de peste 62 de milioane de dolari. După ce prima casă lunară este construită și cumpărată, casele ulterioare ar fi mai ieftine, se arată în articol. Casele următoare ar costa 52 de milioane de dolari, grație cunoștințelor dobândite și sistemelor puse în aplicare pentru ca prima să se întâmple.

Singura mică veste înălțătoare aici este că, în ceea ce privește costurile terenului, Luna este o mină de aur. La urma urmei, nu există nimic și asta înseamnă că terenul este ieftin. Evident, suntem încă departe de acel moment.

Etichete: , , ,

Sursa: Here’s how much it would cost to live on the Moon