Noul Peugeot 308 hatchback va debuta cu noua siglă

Scris de | 19 martie, 2021
Noul Peugeot 308 hatchback va debuta cu noua siglă
foto via @ruetir.com

După ani de zile promițând că Peugeot se va întoarce în America, compania-mamă Stellantis a anunțat luna trecută că aceste planuri au fost realizate în favoarea concentrării asupra mărcilor care există deja în SUA. Și asta este păcat, deoarece Peugeot tocmai a dezvăluit noul 308 hatchback și arată minunat.

Deși stilul nu este o schimbare radicală, este o evoluție de design al Peugeot, astfel încât noul 308 iese în evidență. Grila imensă din față are un model punctat și are noul logo Peugeot, care este o interpretare modernă a capului de leu. Emblema găzduiește senzorii pentru sistemele de siguranță, iar modelul 308 primește, de asemenea, noua insignă de scut pe aripile frontale ca un Ferrari.

Noul 308 este o versiune actualizată a platformei EMP2 care a stat la baza vechii mașini, aceeași platformă folosită de alte modele Stellantis, cum ar fi noul DS 4. Există mai mult spațiu pentru pasagerii din spate și a fost îmbunătățit și spațiul de porbagaj. Peugeot a pus accentul pe aerodinamică, cu lucruri precum un parbriz mai înclinat și noile modele de roți care ajută la obținerea unui coeficient de rezistență mai mic de 0,28. 

În interior este locul în care 308 devine cu adevărat interesant. Peugeot încearcă să devină mai luxos, iar ultimul său design interior i-Cockpit este un început minunat. Materialele disponibile includ piele în relief și Alcantara. Combinația dintre un cluster 3D digital de 10 inci și un ecran tactil de 10 inci controlează majoritatea funcțiilor, deși există un rând de comutatoare virtuale personalizabile sub ecranul tactil, precum și unele comenzi fizice, inclusiv un buton de volum. Un nou sistem de control vocal „OK, Peugeot” poate controla, de asemenea, o mulțime de funcții de infotainment.

Volanul reproiectat conține senzori pentru a detecta aderența șoferului atunci când sunt activate sisteme precum controlul automat al vitezei, iar selectorul electronic de viteze este mic și simplu pentru a maximiza spațiul interior. 308 este disponibil fie cu propulsie pe benzină, fie pe motorină, dar mai interesante sunt opțiunile plug-in-hybrid. Ambele opțiuni PHEV împerechează un motor pe gaz cu un motor electric și un pachet de baterii de 12,4 kWh, cu opțiunea de 150 de cai putere având o autonomie electrică WLTP de 37 mile și configurarea mai puternică de 180 CP obținând o autonomie de 36 mile. Peugeot spune că durează puțin mai puțin de două ore pentru a încărca folosind un încărcător de perete de 7,4 kW. Fiecare versiune a modelului 308 este cu tracțiune față.

Funcțiile disponibile includ control automat al vitezei cu oprire și deplasare și schimbări semiautomatice de bandă, asistență pentru păstrarea benzii, monitorizare la distanță lungă a punctului mort, încărcare fără fir a telefonului, o cameră de 360 ​​de grade, un volan încălzit, un sistem elegant de filtrare a aerului și chiar masaj în scaune. Există, de asemenea, o nouă aplicație pentru smartphone pentru proprietari. Noul Peugeot 308 va fi pus în vânzare mai târziu în acest an în Europa.

Etichete: , ,

Sursa: New Peugeot 308 hatchback debuts with plug-in power, redesigned logo