Lansarea Huawei P50 s-ar putea amâna pentru mai. Am putea vedea primele modele cu Harmony OS

Scris de | 22 martie, 2021
Lansarea Huawei P50 s-ar putea amâna pentru mai. Am putea vedea primele modele cu Harmony OS

Se zvonește că noile smartphone-uri Huawei ar putea fi primele modele ale companiei care se lanseză fără Android, iar acest lucru ar putea amâna lansarea oficială a noilor modele din gama P50.

Un nou raport, care citează o publicație chineză, susține că lansarea a fost amânată din motive legate de Harmony OS, sistemul de operare care ar putea sta la baza noilor modele idn familia P50.

Se pare că telefoanele au intrat în faza de testare Beta 3 cu aproximativ două săptămâni în urmă, iar lucrurile nu merg așa cum era planificat. Raportul nu este detaliat, dar implică faptul că Huawei nu are suficientă încredere în prima iterație a unui sistem de operare pentru a renunța complet la Android, ca urmare, lansarea ar fi fost amânată până în mai.

Scurgerile anterioare spuneau că Huawei P50 se va lansa spre sfârșitul lunii martie, o dată pe care tindeam să o credem dacă ne gândim la lansările din seria P anterioare.

Raportul de azi reiterează că seria P50 va fi formată din trei modele, P50, P50 Pro și P50 Plus.

Din cauza interdicțiilor primite în SUA, Google a întrerupt legăturile cu Huawei, iar telefoanele companiei sunt livrate acum fără o versiune licențiată Android, iar versiunea open-source nu are servicii Google importante, precum Gmail, Youtube sau Maps. Compania mizează acum pe propriul core Huawei Mobile Services și propriul magazin de aplicații, AppGallery.

Etichete: , ,

Sursa: Huawei P50 launch reportedly moved to May