Care este primul video care a atins 10 miliarde de vizualizări pe YouTube

Scris de | 14 ianuarie, 2022
Care este primul video care a atins 10 miliarde de vizualizări pe YouTube

Videoclipul piesei ”Gangnam Style” a artistului sud-coreean PSY devenea la sfârșitul anului 2012 primul clip de pe platforma YouTube care atinge 1 miliard de vizualizări, stabilind un record care la acea vreme părea aproape imposibil de bătut. De atunci, clipul a adunat încă 3 miliarde de vizualizări, având acum peste 4 miliarde în total, însă nu a reușit să atingă borna următoare, de 10 miliarde.

Iată însă că la 10 ani de la primul video care depășește un miliard de vizualizări, borna de 10 miliarde a fost și ea depășită, tot de clipul unei melodii. ”Baby Shark” este astfel primul clip care ajunge la această incredibilă performanță, melodia pentru copii lansată inițial în 2016 înregistrând o creștere uriașă în ultimii doi-trei ani, când a devenit cunoscută în întreaga lume.

”Baby Shark” a fost creată de o companie sud-coreeană din domeniul educației, numită Pinkfong, și este cântată de artista Hope Segoine. Piesa a fost foarte populară la început în Asia, însă în 2019 a fost transformată chiar într-un show pentru copii la Nickelodeon și a primit și propriile sale cereale.

Etichete: , , ,