Patreon caută să-și construiască propria platformă video, astfel încât creatorii să poată evita YouTube

Scris de | 15 noiembrie, 2021
Patreon caută să-și construiască propria platformă video, astfel încât creatorii să poată evita YouTube
UKRAINE - 2021/08/07: In this photo illustration a Patreon logo is seen on a smartphone and a pc screen. (Photo Illustration by Pavlo Gonchar/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Patreon are deja o reputație destul de solidă în comunitatea creatorilor, cu un repertoriu ofertant de opțiuni de partajare a textului și a imaginilor. Acum este gata să introducă propriile instrumente pentru creatori pe platformă, iar un domeniu pe care dorește să îl extindă este abordarea sa față de videoclipuri.

În prezent, creatorii care doresc să partajeze videoclipuri cu susținătorii lor fie trebuie să-l păstreze la 200 MB și mai jos pentru a-l încărca pe site, fie să folosească o platformă externă precum YouTube sau Vimeo și să creeze un link către el în postările lor. Deși acest lucru ar putea funcționa pentru clipuri scurte sau priviri exclusive în trailere și altele, nu este ideal pentru creatorii a căror practică principală include conținut video, cum ar fi creatorii de animații.

Noua caracteristică a lui Patreon urmărește să elimine necesitatea de a se baza în întregime pe o platformă externă și se poate presupune că limita de 200 MB va fi și ea ridicată. S-a afirmat că, pe lângă o platformă de găzduire video, compania lucrează și la propriul player. Suporterii pot viziona și interacționa direct de pe pagina creatorului fără a fi nevoie să folosească niciun alt serviciu.

Până acum, Patreon nu a dezvăluit alte detalii despre noul produs, inclusiv când va fi lansat. Cu toate acestea, atunci când va veni, în cele din urmă, utilizatorii vor putea păstra mai mult conținut pe Patreon fără a avea nevoie de bătaia de cap de a se ocupa de alte platforme și de a le integra.

Acest lucru vine într-un moment în care alte rețele sociale și platforme de creare de conținut, cum ar fi Instagram, se îndreaptă către video ca o nouă modalitate inovatoare de distribuire a conținutului și de partajare a informațiilor.

Etichete: ,