Instagram începe să testeze un feed cronologic

Scris de | 7 ianuarie, 2022
Instagram începe să testeze un feed cronologic

Când platformele de social media precum Instagram s-au lansat pentru prima dată, feed-ul lor era destul de simplu și afișa doar postările de la persoanele pe care le urmăreai într-o ordine cronologică. Acest lucru s-a schimbat ulterior, feed-ul devenind mai relevant, în funcție de interesele și interacțiunile tale. A fost o mișcare destul de criticată la acea vreme de utilizatorii Instagram, însă se pare că rețeaua socială ar putea reveni la o ordonare cronologică a postărilor.

Într-o postare pe Twitter a lui Adam Mosseri, acesta a dezvăluit că Instagram a început să testeze din nou ordonarea cronologică a fluxului. Revenirea va fi însă puțin mai diferită decât te-ai aștepta. Potrivit lui Mosseri, vor exista trei opțiuni de feed din care utilizatorii pot alege: Acasă, Favorite și Following.

Cu Home, Instagram va continua să folosească același feed cu care ești deja familiarizat, cel care ordonează postările în funcție de relevanța lor pentru tine. Apoi există Favorite și Following, iar postările din ambele tab-uri vor fi afișate în ordine cronologică. Principala diferență este că, prin Favorite, poți să organizezi propriul feed, astfel încât să adaugi creatori, prieteni sau membri ai familiei despre care sau de la care nu vrei să pierzi nimic.

Mosseri notează că au început deja să lanseze funcția ca test pentru unii utilizatori, dar dacă totul merge bine, este de așteptat să fie disponibilă pentru toți utilizatorii rețelei sociale în prima jumătate a anului 2022.

Etichete: , ,

Sursa: Instagram Starts Testing Out A Chronological Feed