Instagram permite acum utilizatorilor să-i blocheze pe alții să le încorporeze postările

Scris de | 20 decembrie, 2021
Instagram permite acum utilizatorilor să-i blocheze pe alții să le încorporeze postările

Utilizatorii Instagram au putut de mult să partajeze imagini pe site-uri externe folosind opțiunea „Încorporare” legată de fiecare postare, chiar dacă nu este a lor. Această lipsă de control asupra unde ajunge munca lor a fost un motiv de îngrijorare în rândul creatorilor.

Acum, rețeaua socială oferă utilizatorilor mai multă putere asupra postărilor lor, permițându-le să dezactiveze încorporarea. Mișcarea vine după cererile Societății Americane a Fotografilor Media (ASMP) și Asociația Națională a Fotografilor de Presă (NPPA), care au fost îngrijorați de modul în care funcția ar putea fi exploatată pentru a ocoli restricțiile privind drepturile de autor.

„Am fost în contact cu Instagram de peste un an în căutarea unei remedieri a acestei probleme. Suntem recunoscători că au fost receptivi la solicitările noastre de a rezolva acest lucru”, a detaliat Alicia Calzada, consilier general adjunct NPPA, într-un comunicat publicat de PetaPixel.

ASMP a scris, de asemenea, o scrisoare către CEO-ul Instagram, Adam Mosseri și CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, cerând o remediere a unei „probleme stringente”. În aceasta, organizația a scos în evidență procese de mare profil care implică Newsweek și Mashable, în care reporterii au contactat fotografi care solicitau permisiunea de a-și prezenta fotografiile și li s-a refuzat – așa că jurnaliştii au folosit funcția de încorporare a Instagram pentru a partaja fotografiile în articolele lor. Scrisoarea a fost semnată de alte șase grupuri.

Acum, utilizatorii pot interzice altora să le încorporeze conținutul, într-o nouă opțiune care tocmai a fost lansată.

Pentru a dezactiva încorporarea prin aplicația iOS sau Android, utilizatorii vor trebui să se îndrepte la „Setări” sub profilurile lor, apoi să apese Cont > Încorporați, unde vor găsi opțiunea „Permiteți utilizatorilor să vă încorporeze postările sau profilul pe alte site-uri”. Aceeași setare poate fi găsită în Setări > Confidențialitate și securitate din browser.

Opțiunea va fi disponibilă mai întâi pentru utilizatorii din SUA, înainte de a se extinde la nivel global în 2022.

Etichete: , , ,