Președintele Xiaomi spune că lipsa actuală a cipurilor poate duce la o creștere a prețurilor smartphone-urilor

Scris de | 26 martie, 2021
Președintele Xiaomi spune că lipsa actuală a cipurilor poate duce la o creștere a prețurilor smartphone-urilor
foto via @gettyimages.dk

Impactul economic al deficitului global de cipuri care a persistat de câteva luni începând cu 2020 ar putea fi resimțit în curând direct de utilizatorii de telefoane, deoarece producătorii de telefoane continuă să se confrunte cu provocarea creșterii costurilor de producție a smartphone-urilor. Deficitul de cipuri a afectat în principal industria auto în primele etape. A dus la închiderea unor fabrici de producție în SUA și în alte locuri.

Cu câteva luni în urmă, unele guverne au luat măsuri pentru a stimula producția, dar este clar că aceste mișcări nu vor produce încă rezultatele dorite, deoarece producătorii de cipuri continuă să se lupte cu cereri tot mai mari. Acum se pare că producătorii de telefoane simt treptat impactul deficitului, pe măsură ce costurile de producție continuă să crească.

Președintele Xiaomi, Wang Xiang, a declarat că se confruntă cu costuri de producție crescute din cauza lipsei de semiconductori necesari pentru smartphone-uri. Există toate probabilitățile ca  în curând costul de producție crescut să ducă la prețuri mai mari pentru mai multe dintre smartphone-urile sale viitoare. Xiang a făcut comentariile în timpul apelului de câștig pentru trimestrul al patrulea al anului 2020 prin intermediul Xiaomi și a subliniat, de asemenea, că Xiaomi va continua să ofere prețuri competitive, deoarece caută modalități de optimizare a proceselor sale de producție.

Unii producători de cipuri au anunțat planuri de extindere a capacității, dar impactul asupra aprovizionării globale cu cipuri poate să nu devină evident decât după doi ani din cauza proceselor complexe implicate în producția de cipuri. Dar, în general, producătorii de cipuri s-au străduit să facă față restanțelor de aprovizionare de la o varietate de clienți din întreaga gamă. Unii observatori din industrie au prezis că actuala lipsă globală poate persista până la sfârșitul anului, cu consecința impactului inflaționist asupra consumatorilor.

Etichete: , ,

Sursa: Xiaomi’s President says the current chip shortage may lead to a hike in prices of smartphones