iOS 14.5: Au fost introduse noi voci pentru Siri

Scris de | 1 aprilie, 2021
iOS 14.5: Au fost introduse noi voci pentru Siri
foto via @cultofmac.com

Cea mai recentă versiune beta pentru dezvoltatori iOS 14.5 îi solicită pe utilizatori să aleagă, pentru prima dată, ce voce preferă pentru Siri.

Viitoarea versiune a sistemului de operare Apple, iOS 14.5, va adăuga două noi opțiuni vocale pentru Siri și, pentru prima dată, le va permite utilizatorilor să aleagă ce voce preferă pentru asistentul digital, în loc să fie implicit o voce feminină. Aceste modificări au apărut în cea mai recentă versiune beta a sistemului de operare pentru dezvoltatori, lansată miercuri și raportată prima dată de TechCrunch.

„Suntem încântați să introducem două voci Siri noi pentru vorbitorii de limbă engleză și opțiunea pentru utilizatorii Siri de a selecta vocea dorită atunci când își configurează dispozitivul”, a declarat Apple într-un comunicat furnizat CNET. „Aceasta este o continuare a angajamentului de lungă durată al Apple față de diversitate și incluziune și a produselor și serviciilor concepute pentru a reflecta mai bine diversitatea lumii în care trăim.”

Noile opțiuni vocale utilizează înregistrări care sunt rulate prin intermediul motorului neuronal text-în-vorbire al Apple, ceea ce le face să pară mai organice, potrivit TechCrunch. Acestea vor fi disponibile pentru utilizatorii de limbă engleză din întreaga lume. 

Etichete: , , , ,

Sursa: iOS 14.5: Siri to get new voice options and won't default to female voice