Specialistul în roboți Boston Dynamics și-a deschis ușile atelierului. Roboții care dansează, sar și aleargă

Scris de | 1 aprilie, 2021
Specialistul în roboți Boston Dynamics și-a deschis ușile atelierului. Roboții care dansează, sar și aleargă
foto via @medium.com

Specialistul în roboți Boston Dynamics și-a făcut un nume în ultimii ani, construind mașini incredibil de agile care pot alerga, sări și chiar să facă mișcări de dans inteligente.

Este rar ca Boston Dynamics să-și deschidă ușile către oricine altcineva decât angajații, dar echipa CBS 60 Minutes a primit recent acces special la atelierul companiei din Massachusetts.

Un videoclip de pe site-ul 60 Minutes îl prezintă pe Anderson Cooper care face turul atelierului și se întâlnește cu unii dintre membrii personalului, inclusiv cu Marc Raibert, fondatorul și președintele Boston Dynamics.

Oricine a urmărit încercările roboților din Boston Dynamics, precum Spot, Atlas și Handle, va ști că aceștia sunt fericiți să împărtășească videoclipuri despre când lucrurile merg prost cu roboții lor – nu doar când merg bine.

Eșecul este o parte importantă a procesului de dezvoltare Boston Dynamics, Raibert dezvăluind motto-ul echipei sale: „Construiește-l, rupe-l, remediază-l”.

Raibert a vorbit și despre un videoclip extraordinar în care echipa sa a adunat recent mai mulți dintre roboții săi avansați pentru o sesiune de dans care a prezentat capacitatea lor impresionantă de a se mișca și de a se echilibra într-un mod similar cu oamenii și animalele, dezvăluind că proiectul a durat opt ​​luni.

Așezarea pe ringul de dans este foarte bună, dar cu gigantul auto coreean Hyundai care a cumpărat Boston Dynamics de la SoftBank anul trecut, într-o afacere raportată a fi în valoare de 1 miliard de dolari, echipa ar putea fi supusă unei presiuni mai mari pentru a începe să monetizeze unele dintre creațiile sale. Mergând în această direcție, Boston Dynamics a început recent să vândă Spot, vizând robotul de 75.000 de dolari către o serie de industrii.

Desfășurările de probă au avut deja loc pe o navă de producție de petrol și gaze și la o fabrică auto Ford, printre alte locuri. Compania lucrează, de asemenea, la un nou robot numit Stretch, care urmează să fie comercializat în 2022. Stretch este o mașină pe roți cu un braț de șapte picioare și este proiectată pentru lucrări de depozit. Robotul mobil, care este afișat pentru prima dată în raportul de 60 de minute, poate deplasa în jur de 800 de cutii pe oră și poate lucra până la 16 ore fără a avea nevoie de o pauză pentru a se reîncărca. 

„Această generație de roboți va fi diferită”, a declarat Raibert, CEO al Boston Dynamics. „Vor lucra printre noi. Vor lucra lângă noi, în moduri în care îi ajutăm, dar și ei ne iau o parte din povară. ” În ceea ce privește abordarea lui despre temuta răscoală a robotului pe care atât de mulți oameni o menționează când văd roboții Boston Dynamics ridicându-se în picioare, Playter insistă că nu este nimic de îngrijorat, spunând: „Oamenii atribuie roboților noștri mult mai mult decât ar trebui”.

Etichete: , , ,

Sursa: Robot specialist Boston Dynamics offers rare look inside its workshop