Pozele mai multor utilizatori OnlyFans au ajuns într-un folder comun partajat pe social media. Cum poți verifica dacă ți-au fost furate pozele

Scris de | 8 aprilie, 2021
Pozele mai multor utilizatori OnlyFans au ajuns într-un folder comun partajat pe social media. Cum poți verifica dacă ți-au fost furate pozele
foto via @bleepingcomputer.com

După ce un Google Drive comun a fost postat online conținând videoclipuri și imagini private din sute de conturi OnlyFans, un cercetător a creat un instrument care permite creatorilor de conținut să verifice dacă fac parte din acest folder. Este obișnuit ca oamenii să partajeze conținutul OnlyFans la care se abonează, dar ceea ce iese în evidență despre această întâmplare este cantitatea mare de creatori al căror conținut privat a fost distribuit simultan.

OnlyFans este un site web care permite creatorilor de conținut să câștige bani prin partajarea de imagini, videoclipuri și fluxuri live cu fanii care plătesc pentru a se abona la conținutul lor. În timp ce OnlyFans este promovat ca o modalitate pentru celebrități și influenceri de a-și partaja conținutul, este, de asemenea, puternic folosit pentru a partaja conținut tematic pentru adulți fanilor care plătesc pentru a-l accesa.

foto via @bleepstatic.com

Luna trecută, cercetătorii de la firma de securitate cibernetică BackChannel au găsit o postare pe un forum de hacking în care un membru a distribuit un Google Drive plin de conținut tematic pentru adulți OnlyFans. Nu este posibil să vedeți cât de mare este folderul fără a-l descărca. Cu toate acestea, fondatorul BackChannel, Aaron DeVera, a declarat pentru BleepingComputer că folderul Google Drive conținea inițial dosare pentru 279 de creatori OnlyFans, unul dintre dosare având peste 10 GB de videoclipuri și fotografii. Din datele fișierelor din dosarul partajat, majoritatea conținutului pare să fi fost încărcat în octombrie 2020. Datorită numărului mare de creatori divulgați în acest folder partajat, BackChannel crede că a fost compilat de mai multe persoane. 

Din păcate, proprietarii conținutului OnlyFans trebuie să raporteze fișiere individuale pentru încălcarea drepturilor de autor pentru a le elimina din Google Drive. Pentru cei cu cantități mari de fișiere, acest lucru poate deveni un efort plictisitor. „Imaginile furate sunt denumite în mod explicit în termenii lor de serviciu ca o încălcare, însă singura modalitate de a raporta acest conținut este să accesați fiecare fișier individual și să îl raportați”, a explicat DeVera. 

foto via @bleepstatic.com

Deoarece acest dosar pare a fi partajat din contul City College din San Francisco, BackChannel încearcă să le contacteze pentru a elimina întregul folder. Pentru a ajuta creatorii de conținut OnlyFans să stabilească dacă conținutul lor face parte din aceast folder, BackChannel a creat o pagină web „Instrumentul de căutare OnlyFans”. Acest instrument permite unui creator OnlyFans să-și introducă numele de membru și să determine dacă conținutul lui a fost distribuit fără permisiune. Dacă un creator își introduce datele și conținutul său este găsit în folder, site-ul va recomanda utilizatorilor să viziteze https://labac.dev/content, care conține un șablon de notificare a încălcării DMCA care poate fi utilizat pentru a elimina conținutul.

Etichete: , , ,

Sursa: Adult content from hundreds of OnlyFans creators leaked online