Primul Ferrari electric va fi lansat în 2025

Scris de | 16 aprilie, 2021
Primul Ferrari electric va fi lansat în 2025

Ferrari a intrat deja pe piața automobilelor hibrid, însă acum vrea să facă pasul către vehiculele complet electrice. Anunțul a venit chiar de la CEO-ul John Elkann, în cadrul întâlnirii generale anuale din această săptămână, în care el i-a informat pe investitori că „primul Ferrari complet electric” va fi dezvăluit în 2025.

„Continuăm să executăm strategia noastra de electrificare într-o manieră disciplinată. Interpretarea și aplicarea noastră a acestor tehnologii, atât în motor sport, cât și în mașini de stradă, este o oportunitate uriașă de a arăta unicitatea și pasiunea Ferrari noilor generații. Am creat SF90 Stradale și SF90 Spider, mașini hibrid care reprezintă tradiția Ferrari atât în materie de stil, cât și de performanță. Suntem foarte încântați și de primul nostru Ferrari complet electric, pe care plănuim să îl dezvăluim în 2025, și puteți fi siguri că acesta va fi tot ceea visați că ar putea să realizeze inginerii și designerii de la Maranello.”

John Elkinn, CEO Ferrari

Elkann a prezentat și un raport de sustenabilitate în cadrul întâlnirii, care explică felul în care Ferrari va dezvolta noile sale motoare electrice și hibrid, precum și un nou șasiu, pentru o mașină pe care urmează să o lanseze, SUV-ul Purosangue.

Ferrari a tratat și subiectul tehnologiei de condus autonom, despre care a spus că, deși nu are planuri să realizeze o mașină care se poate conduce singură, va „adopta anumite funcții ale acestei tehnologii pentru a răspunde unor modificări legale și preferințelor consumatorilor, mai ales în segmentul GT”.

Rămâne de văzut dacă planurile lui Elkann vor fi duse la bun sfârșit și eventual menținute și după o plecare a sa din companie. În ultimul deceniu, mai mulți CEO ai Ferrari au spus că producătorul auto italian nu va construi niciodată un vehicul electric, va fi primul care va realiza un supercar electric, sau că un Ferrari electric nu poate fi lansat decât după 2025.

Etichete: , , , ,

Sursa: Ferrari's CEO promises an EV in 2025