Livrările viitorului: Domino’s folosește un robot autonom pentru a livra pizza

Scris de | 19 aprilie, 2021
Livrările viitorului: Domino’s folosește un robot autonom pentru a livra pizza

Domino’s este una dintre companiile care adoptă des utilizarea unor noi tehnologii, iar livrările cu roboți autonomi sunt cea mai nouă inovație intrată în atenția sa. Astfel, unul din magazinele Domino’s din Houston a început deja să folosească un robot autonom pentru a livra clienților mâncarea comandată.

Robotul care va face livrările celor de la Domino’s se numește R2 și este un vehicul complet autonom, care operează fără șofer. R2 este construit de Nuro și este mai mic decât un vehicul normal, fiind proiectat numai pentru a livra diverse bunuri, de la mâncare la medicamente. Astfel, nu prezintă în interiorul său vreun loc pentru șofer sau control manual pentru condus, întregul spațiu fiind rezervat obiectelor pe care le livrează.

R2 este primul vehicul autonom care a primit aprobarea de utilizare de la Departamentul de Transporturi al SUA, conform Nuro și Domino’s. Este de asemenea complet electric.

Livrările făcute de robot sunt momentan limitate la un singur magazin din Houston, Texas, însă Domino’s speră să îl poată folosi în curând în întregul oraș. Clienții au opțiunea de a alege ca pizza comandată să le fie livrată de R2, după care vor primi alerte prin SMS care le permit să urmărească poziția robotului pe hartă (alternativ, îi pot urmări traseul și de pe pagina de confirmare a comenzii). Ulterior, vor primi un PIN pe care să îl introducă pe touchscreen-ul robotului atunci când ajunge, pentru a deschide ușile sale și a-și ridica mâncarea.

Dennis Maloney, senior vice president al Domino’s, a spus că testul lui R2 va permite companiei să vadă cum răspund clienții la livrări făcute de roboți autonomi. „Acest program ne va oferi o mai bună înțelegere a felului în care clienții răspund livrărilor, cum interacționează cu robotul și cum afectează operațiunile magazinelor noastre”.

Etichete: , , , ,

Sursa: Domino’s Has a New Pizza Delivery Robot That Lets You Track Your Order While It Drives It Over