Primul vehicul electric Toyota va fi lansat în 2022

foto via @engadget.com

În februarie, Toyota a anunțat că va lansa trei vehicule electrice în SUA până la sfârșitul anului 2021. Din acest trio, a spus că două vor fi modele complet electrice, în timp ce unul va fi un hibrid plug-in. Aceștia intenționează să vândă aproximativ 70 de mașini electrice diferite la nivel global până la sfârșitul anului 2025, inclusiv 15 noi modele complet electrice.

Aproximativ jumătate dintre acestea vor intra sub noua marcă Beyond Zero a companiei, iar SUV-ul bZ4X Toyota a fost dezvăluit astăzi. În timp ce este doar un concept în prezent, Toyota intenționează să-l transforme rapid într-o mașină pregătită pentru drum după ce începe producția în Japonia și China. Compania spune că „speră” să înceapă să vândă bZ4X până la jumătatea anului 2022, cu detalii despre versiunea SUA care urmează să vină la o dată ulterioară.

Toyota nu a împărtășit mai multe informații despre bZ4X. Știm că a fost co-dezvoltat de Subaru și va beneficia de tracțiune integrală și va profita de noul motor propulsor e-TNGA de la Toyota cu baterie electrică.