Electrocasnicele Miele rămân unele dintre cele mai eficiente din punct de vedere energetic

Scris de | 21 aprilie, 2021
Electrocasnicele Miele rămân unele dintre cele mai eficiente din punct de vedere energetic

Noile etichete energetice ale UE au intrat în vigoare în luna martie și cea mai semnificativă modificare a apărut în cazul etichetei care avea anterior marcajul „A+++”, înlocuită în prezent cu un simplu „A”.

Mai mult, indicele de referință energetică a fost ridicat, raportat la clasificarea anterioară. Chiar și în noul cadru mai exigent, produsele Miele excelează la capitolul eficienței energetice: multe dintre mașinile de spălat rufe cu încărcare frontală au primit calificativul de top „A”.

Obiectivul UE este de a simplifica reprezentarea prin noul sistem de clasificare, care cuprinde un calificativ de la A la G. Astfel, pe termen lung, scala este permisivă și poate permite integrarea unor produse cu un consum și mai redus de energie, mai prietenoase cu mediul.

Un efect secundar intenționat al acestui demers este reprezentat de faptul că modelele clasificate anterior cu rating „A+++” sunt acum clasificate cu „C” sau „D”. În pofida acestei schimbări, noua evaluare nu sugerează că aceste produse sunt mai puțin prietenoase cu mediul.

Frigiderele, congelatoare și mașinile de spălat vase sunt, de asemenea, eficiente din punct de vedere energetic

Miele lucrează, de asemenea, la îmbunătățirea eficienței energetice a echipamentelor sale de răcire. Conform noii clasificări, majoritatea modelelor au un rating de eficiență energetică ce variază de la „C” la „F”. Odată cu lansarea noii generații K 7000 de aparate incorporabile, care urmează să fie lansate în luna iunie a acestui an, Miele va avea, de asemenea, electrocasnice încadrate și în categoria „B”.

În prezent, mașinile de spălat vase Miele sunt clasificate în categoria „C” și, prin urmare, sunt poziționate favorabil în raport cu brandurile concurente. În plus, vara aceasta vor fi lansate primele modele care ating un rating de energie „B” în cadrul noului sistem, datorită îmbunătățirilor tehnice ulterioare.

Etichete: ,