Cât de mulți români din diaspora trimit bani rudelor din țară înainte de Paște

Scris de | 22 aprilie, 2021
Cât de mulți români din diaspora trimit bani rudelor din țară înainte de Paște

Aproximativ 57% dintre utilizatorii români aflați în străinătate efectuează în această lună transferuri de bani către România prin intermediul TransferGo, potrivit datelor companiei de transferuri internaționale de bani.

De asemenea, în primul trimestru al 2020, numărul transferurilor către România a crescut cu peste 70% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Reprezentanții TransferGo atribuie aceste tendințe apropierii sărbătorii de Paște, perioadă în care s-a observat recurent un număr însemnat de transferuri de bani către România. Restricțiile și limitările de călătorie în vigoare la acest moment și cauzate de contextul sanitar internațional, contribuie de asemenea la numărul mare de transferuri către țară, românii din diaspora fiind nevoiți să petreacă sărbătorile departe de cei dragi în acest an.

De asemenea, un studiu recent realizat de TransferGo, relevă că motivul principal pentru care românii trimit bani în mod regulat este acela de a își susține familia și rudele rămase în țară – în proporție de 70%.

Pe lângă acesta, un motiv important pentru 25% dintre români este cel de a economisi într-un cont din România, în perspectiva asigurării unui trai decent la întoarcerea în țară, iar 10% dintre români au declarat că fac transferuri pentru a își achita datoriile pe care le au la bănci în țară și a își asigura astfel un viitor cu mai puține griji.

Etichete: , ,