„Colette”, un documentar care a apărut în „Medal of Honor”, aduce primul Oscar al industriei de jocuri video

Scris de | 26 aprilie, 2021
„Colette”, un documentar care a apărut în „Medal of Honor”, aduce primul Oscar al industriei de jocuri video

Documentarul „Colette” a apărut în jocul „Medal of Honor: Above and Beyond”, creat pentru sistemul de realitate virtuală Oculus, și a devenit ieri seară (25 aprilie) primul câștigător al unui premiu Oscar care aparține de industria jocurilor video, obținând premiul cel mare al categoriei „Best Documentary (Short Subject)”.

Prezentat de Oculus Studios și studioul Respawn Entertainment al celor de la EA și apoi cumpărat și distribuit de The Guardian, „Colette” spune povestea unei supraviețuitoare din Rezistența franceză, Colette Marin-Catherine, care se întoarce în Germania pentru prima oară de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, pentru a vizita lagărul în care a fost ucis fratele său.

Documentarul este regizat de Anthony Giacchino, și este prezentat în format 2D, fie că alegi să îl vezi în aplicația Oculus TV sau pe o altă platformă. „Adevăratul erou este însăși Colette, care ne-a împărtășit povestea cu integritate și curaj” spune Mike Doran, director de producție în cadrul Oculus Studios, într-un comunicat.

„Așa cum vedem și în film, pentru a rezista e nevoie de curaj, însă pentru a-ți înfrunta trecutul, e posibil să fie nevoie de mai mult. (…) Este adevărat ceea ce se spune: este o onoare numai să fii nominalizat. Și este un moment incredibil să câștigi” continuă Doran.

Jocul „Medal of Honor: Above and Beyond” nu a avut parte de recenzii pozitive în mare parte din cauza cerințelor uriașe de sistem – necesitând nu mai puțin de 170GB pentru instalare, o mare parte din acest spațiu fiind ocupat de cadre istorice și documentare ale vremii. După câștigarea unui Oscar însă, este posibil ca titlul celor de la EA să primească mai multă atenție.

„Colette” poate fi vizionat gratuit în aplicația Oculus TV, pe YouTube sau pe site-ul celor de la The Guardian.

Etichete: , , , , , , , ,

Sursa: Video game industry wins first Oscar with documentary short Colette