„O problemă foarte canadiană”: Internetul unei regiuni din Canada a fost întrerupt de castori

Scris de | 26 aprilie, 2021
„O problemă foarte canadiană”: Internetul unei regiuni din Canada a fost întrerupt de castori

Aproximativ 900 de persoane dintr-o comunitate izolată din Canada au rămas fără servicii de internet în weekend, ca urmare a a unui „atac” al castorilor, informează CBC (Canadian Broadcasting Corporation). Problema a afectat și 60 de clienți de cablu TV și a întrerupt serviciile de telefonie locale, indică operatorul regiunii, Telus.

Problema a survenit în Tumbler Ridge, o municipalitate din nord-estul regiunii British Columbia, cu o populație de aproximativ 2000 de oameni, și a durat timp de 36 de ore, fiind descrisă ca „o întrerupere ce se poate întâmpla numai în Canada”.

„Castorii au mușcat din cablul de fibră în mai multe locuri, cauzând pagube semnificative” spune Liz Sauvé, purtător de cuvânt al Telus, într-un email adresat Gizmodo. „Echipa noastră a localizat un baraj din apropiere și se pare că animalele au săpat până au ajuns la cablul nostru, care este îngropat la un metru sub pământ, și este protejat de o conductă cu o grosime de 12 centimetri. Castorii au mușcat întâi din conductă, și apoi au ajuns și la cablul de fibră optică în mai multe locații”.

Serviciile au căzut în dimineața zilei de sâmbătă și au putut fi folosite din nou în jurul orei 18:30 duminică. Sauvé notează că a fost nevoie de aducerea unor tehnicieni și echipament adițional de către Telus, deoarece pământul care acoperă cablul este înghețat parțial în această perioadă a anului.

Castorii erau în căutare de materiale pentru a-și construi casa, sau cel puțin asta indică o fotografie a zonei, care arată cum aceștia au folosit rămășițe de bandă adezivă creată pentru a indica prezența unui cablu de fibră optică în barajul lor.

Telus și-a cerut scuze pentru problemele din weekend însă compania a remarcat că situația a fost una bizară și amuzantă. Vorbind cu CBC, Sauvé a catalogat problema întâmpinată ca fiind „deloc obișnuită și foarte canadiană”.

Etichete: , , , ,

Sursa: Internet Outage in Canada Blamed on Beavers Gnawing Through Fiber Cables