Un incendiu major la una din fabricile Apple ar fi ucis opt oameni

Scris de | 27 aprilie, 2021
Un incendiu major la una din fabricile Apple ar fi ucis opt oameni
foto via @unsplash.com

Incendiul într-o fabrică a Casetek Group, un producător de electronice din Taiwan, care este, de asemenea, un furnizor al gigantului tehnologic Apple în apropierea Shanghaiului din China, a ucis opt persoane, inclusiv doi pompieri, relatează SCMP.

Conform declarației guvernului districtului Jinshan legat de acest incident, focul a izbucnit la fabrică joi la ora 13:30 și s-a desfășurat până vineri dimineață, ucigând doi pompieri și șase civili.

Incendiul a fost foarte avansat astfel încât peste 900 de pompieri, 123 de mașini de pompieri și opt roboți au fost desfășurați pentru a combate focul. Oficialii încă investighează modul în care a început focul. În timp ce cauza incendiului rămâne necunoscută, investitorii încearcă să o determine. Declarația oficială a guvernului susține că acest incendiu nu a provocat poluare semnificativă a aerului sau a apei mediului local.

Compania Shengrui Electronic a fost achiziționată în 2020 de Casetek Group, care este deținută de Pegatron. Se știe că Casetek este un producător de carcase pentru liniile Apple MacBook, precum și pentru iPad-uri. Rămâne de văzut cât de mult impact va avea acest incendiu asupra lanțului de aprovizionare al companiei.

Etichete: , , ,

Sursa: Major fire at Apple supplier’s factory near Shanghai kills eight