Asistentul Google va învăța în cele din urmă să pronunțe corect numele contactelor

Scris de | 2 mai, 2021
Asistentul Google va învăța în cele din urmă să pronunțe corect numele contactelor
foto via @thenextweb.com

Asistentul Google este excelent pentru a cunoaște prognozele meteo, pentru a verifica scorurile echipelor sportive preferate sau pentru a-i cere să arate restaurantele din apropiere. Una dintre uriașele probleme este faptul că de cele mai multe ori numele este greșit în timp ce se dorește apelarea unui anumit contact, fapt datorat pronunției diferite.

Spre exemplu, dacă locuiești în India, din cauza naturii diverse a numelor țărilor, oamenii din agenda ta și pronunțiile lor variază foarte mult. Așadar, ar putea fi greu pentru Asistentul Google să le identifice corect de fiecare dată. Pentru a rezolva această problemă, Google lansează o nouă actualizare a Asistentului, care iți permite să înveți pronunția anumitor contacte. Această actualizare îți va oferi opțiunea de a-ți înregistra propria voce sau de a învăța pronunția. 

Odată ce îl înregistrezi, Asistentul va recunoaște acest nume așa cum îl vorbești. Acest nou instrument face parte din actualizarea Asistentului Google, care aduce, de asemenea, o mai bună înțelegere a contextului prin intermediul modelului de limbă BERT al companiei, modalități precise de a seta și anula mai multe temporizatoare și conversații contextuale îmbunătățite. În prezent, funcția de învățare a numelui va fi disponibilă în limba engleză, iar compania își propune să o extindă în alte limbi în curând. Google a spus că această funcție va fi disponibilă pentru utilizatori în următoarele câteva zile.

Etichete: , ,

Sursa: Google Assistant will finally learn to pronounce your contacts’ names correctly