Bateria detașabilă AirTag provoacă probleme de siguranță pentru copii

Scris de | 5 mai, 2021
Bateria detașabilă AirTag provoacă probleme de siguranță pentru copii
foto via @apple.com

La mai bine de o săptămână după debutul lor internațional, dispozitivul de urmărire a articolelor AirTag de la Apple se confruntă acum cu probleme de siguranță pentru copii cu privire la bateria sa înlocuibilă. AirTag-urile au o baterie standard CR2032 înlocuibilă, despre care Apple spune că poate alimenta un AirTag pentru un an întreg. Bateria dintr-un AirTag poate fi îndepărtată prin apăsarea în jos și răsucirea plăcii din spate a AirTag, un proces destul de simplu și ușor.

Cu toate acestea, procesul ușor de înlocuire a bateriei a determinat îngrijorarea că un copil ar putea accesa bateria și ar putea prezenta un risc de siguranță pentru ei înșiși. După cum a raportat Gizmodo, îngrijorările sunt suficient de mari pentru a fi determinat ca marele retailer australian Officeworks să scoată temporar „AirTags” de pe rafturile sale. Retailerul nu a confirmat motivul exact, deși raportul menționează că mai mulți utilizatori Reddit au spus că un reprezentant Officeworks a confirmat îngrijorările comerciantului cu privire la siguranța copiilor.

foto via @theapplepost.com

 Mai mult, într-o declarație dată Gizmodo, Apple a confirmat preventiv că procesul de înlocuire a bateriei se află în centrul deciziei lanțului de retail de a scoate temporar „AirTags” de pe raftul său. „AirTag este conceput pentru a îndeplini standardele internaționale de siguranță a copiilor, inclusiv cele din Australia, prin necesitatea unui mecanism push-and-turn în doi pași pentru a accesa bateria înlocuibilă de utilizator”, a declarat un reprezentant Apple într-un e-mail către Gizmodo Australia. 

„Urmărim îndeaproape reglementările și lucrăm pentru a ne asigura că produsele noastre vor îndeplini sau depăși noile standarde, inclusiv cele pentru etichetarea ambalajelor, cu mult înaintea termenului necesar”. Officeworks spune că ‌AirTags‌ va rămâne pe rafturi până când „vor fi furnizate îndrumări suplimentare de la Comisia australiană pentru concurență și consumatori”, care se întâmplă să fie aceeași autoritate care investighează în prezent Apple cu privire la pretențiile de comportament anticoncurențial pe piață. Reglementările australiene impun ca orice bun de consum care să aibă un compartiment pentru baterii accesibil consumatorului, indiferent dacă bateria este destinată sau nu înlocuirii acestuia, trebuie „să fie conceput astfel încât compartimentul să fie rezistent la deschiderea copiilor mici”. Regulamentele prevăd, de asemenea, că compartimentul pentru baterii trebuie să conțină „șuruburi sau elemente de fixare similare folosite pentru a fixa ușa”. 

Etichete: , , ,

Sursa: AirTag Removable Battery Sparks Child Safety Concerns