Apple investește o sumă importantă în producătorul de sticlă Corning

Scris de | 10 mai, 2021
Apple investește o sumă importantă în producătorul de sticlă Corning
FOTO via AppleInsider

Cel mai probabil, toți producătorii își doresc ca utilizatorii să se bucure de designul nealterat al telefoanelor lor. Însă acest lucru este aproape imposibil pentru toată lumea, mai ales că la producerea acestora este inclus unul dintre cele mai persiabile materiale din lume, sticla.

Încă de la primele smartphone-uri, diverse companii au experimentat cu diferite tehnologii de producție pentru a crește rezistența și durabilitatea sticlei folosite pe telefoane, totul ca noi să ne putem bucura de niște device-uri care arată bine și care nu au nevoie de o husă adițională sau de vreo folie pe ecran.

Poate una dintre cele mai importante astfel de companii este Corning, producătorul Gorilla Glass, sticla care este folosită de mai bine de zece ani pe mai toate smartphone-urile de top din lume. Până ca husele să intre definitiv în istorie, însă, Corning are nevoie de „combustibil” pentru cercetarea sa. Aici intervine Apple, care tocmai a anunțat o investiție de 45 de milioane de dolari.

În plus, aceasta nu este prima dată cânmd compania din Cupertino investește în Corning. Aceasta a mai contribuit în anii trecuți cu sume importante către aceasta, de 200 de milioane de dolari în 2017, urmată de o altă infuzie de 250 de milioane de dolari în 2019. De altfel, Apple colaborează cu Corning încă de când lansa primele iPhone-uri, care dispuneau de sticlă Gorilla Glass.

Etichete: , , ,

Sursa: Apple awards iPhone glass maker Corning a further $45 million